Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  28 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cristina Iurișniți despre redefinirea familiei și traseul USR fără Nicușor Dan

01/06/2017 08:52:55 Ana ȘTEFĂNEL  
USR s-a pronunțat aseară împotriva redefinirii familiei în Constituție. Enervat, Nicușor Dan a spus că demisionează din partid, iar azi se așteaptă o informație oficială. Deputatul Cristina Iurișniți spune ce ar însemna USR fără Nicușor Dan, dar și opinia sa în legătură cu definiția familiei:

Biroul Național al Uniunii Salvați România a decis aseară cu majoritate de voturi ca USR să se poziționeze împotriva modificării art. 48 din Constituția României. Nicușor Dan a fost enervat de rezultat și a anunțat că demisionează din partid, azi fiind așteptată o declarație oficială în acest sens.

Deputatul Cristina Iurișniți a explicat pentru Bistrițeanul.ro de unde vin aceste tensiuni în USR, dar și ce urmări ar putea avea:

„Biroul Național al Uniunii Salvați România a decis cu majoritate de voturi ca USR să se poziționeze împotriva modificării art. 48 din Constituția României. De aici pornește tensiunea care macină USR... Suntem un partid încă în formare, nu avem nici măcar un an pe scena politică! Prin urmare, aceste disensiuni sunt etape inerente, precum bolile copilăriei în procesul de maturizare politică! Să sperăm că o falsă problemă cum e cea a referendumului, adusă pe agenda publică, nu va fisura prima formațiune politică cu obiective clare de luptă împotriva penalilor în funcții publice, a corupției din sistemul public!”.

Reporterul Bistrițeanul.ro a întrebat-o care este părerea sa despre redefinirea familiei în Constituție. Cristina Iurișniți a explicat că acceptă diferențele apărute odată cu schimbările din societate:

E o temă sensibilă și ne conduce spre necesitatea unei analize mai ample, care nu poate ocoli aspectele actuale legate de transformările din societate! Familia poate fi și monoparentală, poate fi și o uniune liber-consimțită sub forma unui parteneriat civil, conform directivelor europene la care România a aderat! Trebuie să recunoaștem că evoluția relațiilor interpersonale, chiar dacă e dificil să acceptăm schimbările la nivelul mentalităților unei societăți în mare parte conservatoare, nu ne mai permite să validăm doar familia tradițională! Susțin valorile familiei, dar accept și diferențele, accept că instituția căsătoriei este​ erodată, că statutul femeii s-a schimbat treptat începând cu secolul XX și o mare parte dintre semenii noștri nu mai au curajul de a face acest pas!

În același timp trebuie să punem accentul pe educația pentru viața de familie! Nimeni nu ne învață asta în mod organizat! Deci, în școli ar trebui să avem un opțional de acest fel, ca o componentă necesară a educației​ sexuale și pentru sănătate! Așa vom putea reduce abandonul școlar timpuriu și mai ales să nu mai fim printre primele țări din Europa la numărul de sarcini la adolescente de 13-15 ani! EDUCAȚIA e primordială în evoluția unei societăți!.

În ceea ce privește o posibilă plecare a lui Nicușor Dan din USR, deputatul din Bistrița-Năsăud crede că partidul va avea o ascensiune mult mai grea și mai lentă:

„Fără Nicușor Dan USR își va prelungi drumul spre maturizare! Cei 2 ani până la următorul Congres USR trebuie să fie nu cu frământări interne care să ne ducă spre clivaje, ci cu munca pentru a ne coagula energiile​ pentru binele general. Apoi, un alt lider va putea continua construcția deloc facilă a unei formațiuni politice care își propune să conteze și să aducă schimbarea mentalităților, schimbarea​ și reformarea clasei politice! Așteptăm deocamdată o declarație oficială!”.

Deputatul Cristina Iurișniți este la primul mandat în Parlament.

5166 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro