Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  35 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Creţu: "Şi Primăria din Madrid a cumpărat stadionul". Toniuc vrea lichidarea Gloriei

14/11/2013 22:59:34 SPORTUL BISTRITEAN  
"Meci" pe contre în Consiliul Local. Cumpărarea stadionului Gloriei de către Primăria Bistriței a fost subiect de scandal între consilierii locali ai Bistriței. Ecologistul Toniuc a declarat cu vehemență că Primăria n-ar trebui să cumpere baza sportivă, în timp ce primarul Ovidiu Crețu este cel mai aprig susținător al Gloriei Bistrița.
Un discurs vehement împotriva Gloriei a avut consilierul local al Partidului Ecologist Român, Alexandru Toniuc. Acesta a spus că nu este de acord ca Primăria să cumpere stadionul, un bun al statului pe care Gloria l-a primit pe gratis după `90. De asemenea, Toniuc a mai spus că, prin înființarea acestei comisii, Primăria împiedică practic lichidarea Gloriei.
 
"Anul trecut am luar o hotărâre pentru susţinerea clubului Gloria şi am urmărit activitatea echipei şi modul în care a fost indeplinit contractul şi pot să concluzionez acum că am făcut o greşeală. Cel mai mult ajutam clubul dacă jucam noi în returul din 2012-2013, mai jos de locul 18 nu aveam cum să cadem, realizam economii, ne distram şi era bine şi pentru sănătatea noastră (...) Suntem mai rău ca în povestea lui Dănilă Prepeleac, care a plecat cu o pereche de boi la târg și s-a întors cu o pungă goală", a spus, ironic, Alexandru Toniuc.
 
"Nu văd de ce să ne ambiționăm să jucăm în Liga 1 cu Chiajna, cu Năvodari, cu Urziceni, cu Giurgiu, cu Vaslui, în loc să stăm frumos lângă echipe din Arad, Oradea, Târgu-Mureș, Craiova. Nu văd nicio onoare de a ajunge în Liga lui Iorgulescu", a spus Toniuc. Doar că Toniuc a dat dovadă că are carențe mari în ceea ce privește fotbalul sau cine l-a informat nu i-a spus că Unirea Urziceni e desființată demult. 
 
Argumentele lui Toniuc, desființate de Crețu. În replică, primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a avut un discurs de susținere totală pentru Gloria și a desființat argumentele lui Toniuc. Primarul spune că renaţionalizarea unor obiective este o practică întâlnită în toată lumea. Acesta mai spune că, dacă cineva ar cumpăra stadionul, ar putea să-l demoleze și să construiască blocuri în locul lui și să facă o bază sportivă în alt județ.
 
"Chiar plină de umor intervenția domnului consilier Toniuc. Poate dacă jucam noi ne alegeam și cu niște cotonogeli și n-am mai fi aici. Noi nu suntem interesați de SRL-urile care au existat acolo. Dar foarte mulți cetățeni sunt interesați de echipa Gloria Bistrița, care din 1922 ne reprezintă în fotbalul românesc și internațional, uneori mai bine, alteori mai rău și care echipă a beneficiat de sprijinul orașului, a oamenilor în toată această perioadă. Cu certitudine, dacă nu ar fi fost ajutată terminam demult cu fotbalul la nivelul Ligii I în municipiul Bistrița. Dar au fost oameni care au considerat că pentru cei 700 de oameni care se duc la meci în zi obișnuită, pentru cei 8000 care merg la meciurile cu Steaua, pentru cei 10.000 care se duc când vine Fiorentina sau Zaragoza merită să susținem această echipă", a spus Crețu. Acesta a dat ca exemplu Primăria din Madrid, care a cumpărat stadionul Realului în urmă cu câțiva ani, când echipa avea probleme financiare.
 
"În legătură cu Chiajna, cu Năvodari și cu Giurgiu, sigur că spuneți că ne simțim mai bine alături de Oradea. Dar ținta noastră nu este doar până la Oradea. Noi ne uităm până la Munchen sau până la Barcelona sau până la Torina. Și Chiajna, Giurgiu și Năvodari sunt mai aproape de această țintă decât orașele pe care le-ați menționat. Asta ne determină să fim în această companie, pentru că ținta noastră e să mai ajungem o dată să jucăm cu Fiorentina, să ne afirmăm. Pentru că ne-am simțit mândri atunci când pe poarta stadionului a intrat Batistuta de la Fiorentina", a mai spus Crețu.
 
 
Mai rezervat a fost liderul de grup al PDL, Gheorghe Tuță. Acesta a spus că nu ignoră viitorul Gloriei, dar este nevoie de o abordare precaută când vine vorba de bugetul local.  "Nu suntem de acord cu această manieră de abordare. Nu ignorăm viitorul clubului Gloria, dar pe primul plan trebuie să fie cum reprezentăm interesele oraşului, câţi bani suntem dispuşi să cheltuim. Nu avem nimic cu comisia aceasta, dar nu ne desemnăm reprezentant în ea. Municipalitatea nu are acum în proprietate o bază sportivă adecvată, doar terenul de sport de la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu”. Cred că trebuie să privim către viitor şi esenţială este transparenţa”, a spus Gheorghe Tuță. De altfel, consilierii PDL nu au dorit să aibă un reprezentant în această comisie.
 
După mai bine de două ore de discuții, proiectul privind înființarea unei comisii care să negocieze cumpărarea stadionului Gloriei a trecut la vot. Din comisie vor face parte consilierii locali Antal Atilla, Andrei Kozuc, Florin Taloş şi Marius Armean. PDL și PER nu au dorit reprezentanți în comisie. Din comisie mai fac parte delegatul sătesc Ioan Someșan,  Maria Albu - membru; Marina Vasile - membru; Dumitru Matei Cincea - membru; Nicoleta Bretfelean - membru; Adriana Antoneac - membru; Cristina Andreieş - secretar fără drept de vot. Președintele comisiei este primarul Ovidiu Crețu.
 
Augustin Danci / sportulbistrițean.ro
3462 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro