Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  240 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Creativitate şi inovare în predarea / învăţarea Istoriei - Azi, la Metropolis. Mâine, spectacol folcloric la Palatul Culturii

11/11/2016 10:09:31  
Simpozionul internațional „Creativitate şi inovare în predarea-învăţarea Istoriei și a disciplinelor umaniste” se desfăşoară azi, la Hotel Metropolis, începând cu ora 15:00. Mâine, la Palatul Culturii, bistriţenii sunt invitaţi să participe la Concursul interjudeţean al cântecului, dansului şi obiceiurilor tradiţionale.

Asociația Profesorilor de Istorie din România - filiala Bistrița-Năsăud (APIR-BN) are onoarea de a vă invita la Simpozionul Creativitate şi inovare în predarea-învăţarea Istoriei și a disciplinelor umaniste.

Scopul acestui simpozion este să dezbată problemele de interes major privind predarea - învățarea Istoriei și a disciplinielor umaniste, să sublinieze importanța promovării valorilor şi patrimoniului istoric local și național, în spiritul susţinerii egalităţii de şanse, a specificului tradiţional autentic local, a valorilor democratice europene şi a dezvoltării regionale comune, în educarea și formarea tinerei generații.

Astăzi, între orele 15:00 - 18:00, Hotelul Metropolis va găzdui Simpozionul internațional Creativitate şi inovare în predarea-învăţarea Istoriei și a disciplinelor umaniste, prilej cu care vor fi aduse în discuție probleme de interes major privind predarea și învățarea acestor discipline, rolul și importanţa studierii lor în şcolile din România, importanța promovării valorilor şi a patrimoniului istoric local și național.

Vor susține comunicări în cadrul simpozionului:

Ion Achiri, conf. univ. dr., directorul Centrului de Excelență Didactică (C.E.D.) din cadrul Institutului de Științe ale Educației a Republicii Moldova;

Serafima Roșcovan, specialist principal-metodist C.E.D., I.Ș.E., Republica Moldova;

Iulia Pancu, directorul Direcţiei Învățământ a Raionului Ungheni, Republica Moldova;

Cristina Beschieru, director Centrul de Excelenţă, Ungheni, Republica Moldova;

Shi Jiaowang, Zhejiang University of Science and Technology, China

Vasile Duda, istoric de artă, director Liceul de Arte Plastice „Corenliu Baba” Bistrița

Gelu Iutiș, conf. univ. dr., Universitatea „Al. I. Cuza” Iași

Călin Felezeu, prof. univ. dr. Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca

Coordonatorii proiectului sunt prof. Claudiu Șular, profesor de Istorie la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, prof. drd. Zbînca Anca – Loredana, profesor de discipline Socio-Umane la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița și prof. Manea Angelo-Aurelian (inspector școlar) profesor de istorie la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița.

În cadru simpozionului va avea loc lansarea cărții semnate de Voichiţa Stejerean şi Vasile V. Filip - Popasuri și povești din Piemontul Călimanilor – Eposul unui sat de munte din Bistrița-Năsaud: Budacul de Sus.

Prezentarea cărţii va fi realiată de către Cosmina Timoce - Mocanu, doctor în Etnologie și cercetător principal în cadrul Institutului „Arhiva de Folclor a Academiei Române" din Cluj-Napoca.

În cadrul aceluiaşi proiect, sâmbătă, 12 noiembrie 2016, începând cu ora 9:00, în sala de spectacole a Palatului Culturii din Bistrița se va desfăşura cea de-a IX-a ediţie a Concursului interjudeţean al cântecului, dansului şi obiceiurilor tradiţionale - „Istorie şi tradiţii”.

Probele de concurs constau în interpretarea unui obicei, cântec şi/sau dans tradiţional, specific zonei de provenienţă a grupului tradiţional, prezentarea unei personalităţi locale reprezentative precum şi a unei reţete culinare / produse tradiţionale specifice zonei de provenienţă a grupului.

Participanţii sunt copii şi tineri de la şcoli şi licee din municipiul Bistriţa și județul Bistrița-Năsăud, din judeţele Arad, Cluj şi Maramureș, precum şi Ansamblul „Codrenii” de la Şcoala de Arte Străşeni, din Republica Moldova.

Pe durata desfăşurării evenimentului, până în jurul orei 13, este aşteptat şi publicul spectator din Bistriţa, alături de iubitorii de tradiţii autentice.

Intrarea la spectacol este liberă, în limita locurilor disponibile în sală.

Proiectul „Istorie şi tradiţii” este cofinanțat din bugetul local al muncipiului Bistrița, în baza prevederilor Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile, din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general - fiind iniţiat de Asociaţia Profesorilor de Istorie din România – filiala Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, având susţinerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi a Centrului Cultural Municipal.

prof. Igna-Claudiu Şular,

președinte APIR-BN

Foto Arhivă

2261 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro