Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  37 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Craciunul in baraca

14/12/2010 08:28:07 Andreea BOJOR  
Viata in baraca. Este incercarea la care sunt supusi zilnic doi copii din Bistrita. Micutii traiesc intr-o baraca, amenajata intr-o curte din Centrul Vechi, iar acolo isi vor petrece si Craciunul. Bradul nu are loc in baraca, iar jucariile sunt un cadou de vis, pe care numai Mosul il poate aduce...

Copilaria intr-o baraca friguroasa, facuta din lemn si carton, nu este cea mai fericita. Iar zapada cazuta afara nu aduce bucurie, ci frig si umezeala. Asa traieste familia Varga de trei ani. Cel mai mult sufera cei doi copii, care nu au nicio vina ca parintii lor nu au gasit mai bune conditii de trai.

Daniela si Marius Varga s-au casatorit in urma cu trei ani. Ea are 22 de ani, el 26. Impreuna au o fetita si un baietel, Larisa de doi ani si Narcis de patru ani.

Cei patru locuiesc intr-o baraca facuta din resturi de lemn si carton, fara apa, fara gaz si fara prea multe sperante, in curtea casei de pe str. Dobrogeanu Gherea, nr. 5.

Marius este in somaj de cateva luni, iar Daniela lucreaza la o firma de salubritate. Din putinii bani pe care ii au, cei doi au ridicat in urma cu trei ani un adapost improvizat in care isi duc viata impreuna cu copiii. Cei doi sustin ca autoritatile locale le-au cerut sa darame baraca pentru ca nu aveau autorizatie de constructie cand au ridicat-o.

 “Ne este foarte greu. In baraca e frig si cand ploua apa curge prin tavan. Nu avem apa, nu pot sa spal copii pentru ca este frig si tot timpul se racesc. Cei de la primarie ne-au spus ca trebuie sa daramam baraca...Dar cum sa fac asta pentru ca nu am unde sa ma duc cu copiii, nu avem unde sa stam in alta parte”, a povestit Daniela.

Narcis merge la gradinita, este in grupa mica, iar Larisa sta acasa, cu  parintii.

 “Nu am bani sa le cumpar haine si incaltaminte copiilor. Narcis merge la gradinita in tenisi si cand ploua mereu se uda la picioare”, povesteste cu amaraciune Daniela.

Familia Varga asteapta de trei ani sa primeasca o locuinta sociala.

“Am depus actele pentru locuinta sociala, dar inca nu am primit. Am fost in audiente si speram ca vom primi. Este greu sa stai aici, iarna e frig, cand ploua apa curge prin tavan”, spune Marius.

Daca Marius si Daniela indura cu stoicism frigul, cei doi copii sufera cel mai mult. In baraca micuta este prea frig sa se joace. Caldura au de la o soba improvizata, iar toaleta este un vis la care nici nu indraznesc sa se gandeasca. Se spala intr-un lighean, iar ajutor nu prea primesc de la nimeni.

“Tot ce ne dorim este o casa, o singura camera este de ajuns. Vrem pentru copiii nostri o locuinta, unde sa poata sta in conditii normale, sa nu se mai imbolnaveasca atat, sa-i putem spala si sa mearga la scoala ca toti copiii”, este visul parintilor.

Mama copiilor spune ca isi doreste de Craciun ca micutii ei sa aiba haine si incaltaminte, iar copii spun ca isi doresc dulciuri si jucarii, asa cum isi doreste de altfel orice copil...

8127 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro