Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  56 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Copiii bolnavi de cancer nu au medicamente! Doina Pană l-a sunat pe Ministrul Sănătății. Concluzia: E vina lui Voiculescu

10/03/2017 14:00:17 Ana ȘTEFĂNEL  
Criza de medicamente pentru copiii bolnavi de cancer s-a agravat, iar ultimul caz prezentat în presă este cel legat de spitalul din Iași. Deputatul PSD Doina Pană spune că l-a sunat personal pe ministrul Sănătății, fiind inadmisibil ceea ce se întâmplă, însă susține că totul pornește de la fostul ministru, Vlad Voiculescu.

Deputatul Doina Pană a răspuns astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, unei interpelări primite de curând pe Facebook. Atenționarea făcea referire la criza de tratamente pentru copiii bolnavi de cancer. Deputatul spune că este conștientă de gravitatea situației, astfel că nu a mai așteptat și l-a sunat pe ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Doina Pană susține că în urma informațiilor primite a ajuns la concluzia că totul a pornit în mandatul lui Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș.

„Am primit o interpelare mai ciudată, de obicei la Biroul Parlamentar vin spețe sau pe Facebook privat primesc spețe. Am primit o atenționare, de fapt, nu o interpelare, pe Facebookul public deosebit de importantă și răspund în numele parlamentarilor PSD pentru că absolut toți parlamentarii am fost somați în sensul ăsta. Se referă la lipsa medicamentelor pentru tratamentul oncologic al copiilor.

Vreau să precizez din start: este nu doar regretabil, este inadmisibil și în sensul ăsta n-am stat să aștept varianta clasică, să interpelez ministrul, să îmi răspundă, ceea ce înseamnă 30 de zile. L-am interpelat direct prin telefon. Rămâne la fel de regretabil și de inadmisibil, dar pentru acuratețea informației (...) vreau să vă expun situația pe care mi-a prezentat-o dumnealui.

Există enorm de multe ordine de ministru, eu în 9 luni la Păduri am dat o mie de ordine de ministru. Impactul acestor ordine de ministru ar trebui să fie automat comunicat și viitorului ministru care vine. Din nefericire, în decembrie 2016, fostul ministru al Sănătății din guvernul Cioloș a dat un ordin de ministru în care procedura de achiziție a tratamentelor pentru nevoi speciale și aici se încadrează, a fost modificată, în sensul să fie la cel mai mic preț dintr-un coș de 12 țări. La un asemenea preț, niciun producător de medicamente nu a dorit să mai livreze medicamente. Ăsta este un aspect. (...)

Există instituții care trebuie să raporteze lipsa stocului de medicamente. Nici acest lucru nu s-a întâmplat, deci ministrul s-a aflat în fața faptului împlinit în momentul în care s-a constatat mai degrabă în presă (...). În consecință, măsura pe care a luat-o: de la 1 martie prin STS trebuie să funcționeze un mecanism de raportare al stocurilor. Ministerul, STS și Agenția Națională a Medicamentelor vor monitoriza medicamentul din momentul în care intră în țară până la farmacie sau până la pacient. În plus, cei care nu raportează lipsa stocurilor de medicamente vor fi sancționați, mergând până la ridicarea autorizării. (...) Ca o soluție de urgență, pentru că etapele unui ordin durează, până se face achiziția (...) se merge pe ideea ca achiziționarea acestor medicamente să se facă prin UNIFARM, care este firmă de medicamente românească și vreau să vă mai spun ceva care e culmea culmilor: există firme românești care produc doar export, care produc medicamentele astea care nu există acum în spitale, dar care nu s-au înregistrat în țară din cauza unor probleme tehnice sau din cauza prețului.

Și atunci, prin intermediul UNIFARM, cea mai rapidă achiziție și fără să mai supună la cel mai mic preț din coșul de 12 țări din Uniunea Europeană, să se rezolve. Nu e regretabil, e inadmisibil, dar astea sunt informațiile care au condus la această situație”, a declarat Doina Pană.

Deputatul PSD a încheiat prin a spune că lucrurile se vor rezolva într-un timp extrem de scurt.

Reporterii Digi24 l-au întrebat pe ministrul Sănătății cine răspunde dacă acei copii care nu au acces la tratament vor muri. Florian Badog a răspuns cu o întrebare: „Asta este o întrebare pe care mi-o adresaţi mie?”.

FOTO: Ziarul Ceahlăul

5098 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro