În fiecare duminică, începând de mâine, la Scenica îşi dau întâlnire Povestaşii şi Învăţăceii. Adică acei copii care vor să-şi descătuşeze talentul, să citească, să povestească, să analizeze, să se joace, să inventeze, să scrie şi să descopere cum se transpune în cuvinte lumea din jur.
Cum se poate dezvolta creativitatea unor copii în condiţiile în care ei primesc totul „de-a gata” şi oferă soluţii instantaneu, fără a mai gândi. Ce se întâmplă când copiii nu mai primesc totul pe tavă şi nu ştiu unde să caute...? Răspuns: copiii merg la Scenica!
Un nou atelier pentru copii la Scenica! De această dată este vorba despre scriere creativă – un atelier destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani care îşi propune să-i iniţieze pe prichindei în arta scrisului şi a cititului: „Inventăm, descoperim, scriem, construim personaje şi lumi, desenăm, pictăm şi ilustrăm, facem teatru, ne jucăm, citim, povestim şi analizăm... Într-un cuvânt: Edukideea” precizează Dora Baba, managerul clubului Scenica.
Un asemenea atelier de creativitate este cu atât mai necesar cu cât programa şcolară nu accentuează acest tip de abordare, iar abundenţa de produse şi instrumente de lucru pentru copii nu constituie deloc un ajutor pentru copii ci dimpotrivă. „Ideea mea de bază e dezvoltarea creativităţii copiilor, aspect care îi va ajuta în evoluţia lor, pornind de la viaţa de şcolar, până la abordarea rezolvării unor probleme în viaţă” povesteşte Dora Baba care îşi propune să coordoneze la Scenica două grupe: povestaşi (6-8 ani) şi învăţăcei (9-12 ani).
"Cu cei mici vom citi, discuta şi povesti, pentru ei am pregătit secvenţe de teatru, desen şi joc, fiindcă ei se concentrează pe acţiunea de a scrie. Vom interpreta roluri şi vom elabora verbal poveşti care vor fi înregistrate, iar cu cei mari vom citi texte, le vom analiza, vom discuta şi vom crea exerciţii, desene, scrieri de tot felul...” adaugă coordonatorul atelierului.
Peste o jumătate de an, estimează Dora Baba, ar fi şanse să realizeze o carte ilustrată împreună cu prichindeii povestaşi şi învăţăcei care să fie publicată.