Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  90 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Consternare şi tristeţe pentru scriitorii din Bistriţa şi Cluj: a murit unul dintre cei mai buni scriitori contemporani

16/03/2015 10:03:44 Ioana BRADEA  
Era nelipsit de la evenimentele culturale organizate la Bistriţa, a susţinut în oraşul nostru câteva lecturi, în calitate de invitat la “Poezia e la Bistriţa”, a fost premiat de Academia Română şi distins cu Meritul Cultural în grad de Cavaler iar volumul “Ploile amare”, publicat la Editura Charmides din Bistriţa s-a bucurat de un imens succes.

Ieri dimineaţă, prozatorul şi traducătorul Alexandru Vlad s-a stins din viaţă, doborât de o boală care a evoluat galopant şi neaşteptat pentru prietenii scriitorului.

Bun prieten al oamenilor de cultură din Bistriţa şi nelipsit de la manifestările organizate în oraşul nostru – Alevandru Vlad a repurtat un imens succes cu romanul “Ploile amare”, publicat de Editura Charmides din Bistriţa, în 2011, fiind distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România, Premiul Academiei Române, Premiul Observatorul cultural, Premiul Radio România şi Premiul Festivalului "Liviu Rebreanu" de la Bistriţa.

Romanul s-a calificat (alături de alte patru cărţi din aproape 60 de volume înscrise în competiţie) şi în finala concursului pentru acordarea celui mai mare premiu pentru creaţie literară din România – premiul literar „Augustin Frăţilă” pentru cea mai bună carte a anului 2011, în valoare de 10.000 de euro.

10.000 de euro pentru un roman editat de Gavril Ţărmure!

Alexandru Vlad mărturisea atunci pentru Bistriţeanul.ro că nu ştie ce ar face cu atâţia bani, dacă i-ar câştiga. „Nu sunt în pericol să devin un înfumurat...” spunea Alexandru Vlad, prezent la vernisajul tânărului pictor Alexandru Lupşe şi adăugând atunci că probabil ar da de băut la toată scriitorimea, şi-ar termina lucrarea la dentist sau poate şi-ar cumpăra o sticlă din whiskey-ul preferat.

M-a sunat acum două săptămâni, ca să-mi spună că boala de care suferea se agravase brusc, dar îşi făcuse analizele în noiembrie şi rezultatele ieşiseră ok… Nu mă aşteptam să se întâmple totul atât de repede. În zece zile practic s-a stins pe picioare… Ultimul rău roman finalizat, “Omul de la fereastră”, este în lucru la Editura Charmides şi va fi lansat foarte curând şi pe piaţă, din nefericire – în absenţa autorului” a povestit Gavril Ţărmure pentru Bistriţeanul.ro.

Alexandru Vlad a mai publicat la editura bistriţeană anul trecut şi volumul “Cenuşă în buzunare”.

Dumnezeu să-l odihnească în pace....

3943 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro