Asta au anunţat astăzi într-o conferinţă de presă conducerea Aquabis şi a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Lucrările de asfaltare a porţiunilor de drum pe care s-au făcut săpături vor trebui făcute ca la carte, după cum se anunţă, altfel reabilitarea va trebui făcută din nou, pe banii constructorului.
De câteva luni, în municipiul Bistriţa se lucrează intens la reabilitarea şi modernizarea reţelei de apă şi canalizare. În total, peste 90 de străzi au fost sparte pentru ca toate conductele vechi să fie înlocuite. Nu puţini au fost nemulţumiţii care au strigat în gura mare că străzi proaspăt reabilitate au fost sparte şi distruse de cei care au lucrat la reţeaua de apă şi canalizare.
"Ne cerem scuze populaţiei pentru discomfortul creat, dar nu am găsit alte soluţii prin care să putem să modernizăm reţelele de apă şi apă uzată din municipiu", a declarat astăzi într-o conferinţă de presă preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.
Ioan Şandru, directorul general al Aquabis, şi Radu Moldovan au dat asigurări că lucrările de asfaltare în zonele în care s-au făcut săpături vor fi făcute aşa cum trebuie şi că tot ce va fi neconform va fi obligatoriu refăcut, cheltuielile urmând a fi suportate de constructorul care nu a făcut asfaltarea cum ar fi trebuit.
"Dacă discutăm de calitatea refacerii străzii, vreau să vă spun că nu se acceptă la plată niciuna care nu corespunde cerinţelor caietului de sarcini. În cazul în care nu corespunde nimic, nu se plăteşte şi trebuie refăcut. Dacă cineva a făcut prost, va reface totul, pe banii lui, a doua oară", a mai explicat directorul Aquabis.
"Aş vrea să spun că nu există niciun fel de rabat, pentru niciun constructor care nu respectă toate standardele pentru a aduce străzile la situaţia iniţială", a întărit Radu Moldovan.
Şandru a mai anunţat că recepţia lucrărilor de asfaltare va începe în aproximativ două săptămâni şi că se va analiza cu mare atenţie fiecare lucrare pentru ca totul să fie aşa cum trebuie.