Mult aşteptatul concurs „Vânătoare la ceaun”, concurs de gătit carne de vânat la ceaun, în aer liber, la avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare în incinta Complexului Balnear „Băile Figa”. Cei care sunt interesaţi să participe la acest eveniment sunt aşteptaţi să se înscrie.
Concursul „Vânătoare la ceaun” trebuia să aibă loc la sfârşitul lunii iunie, însă din diverse motive, acest a fost amânat. Evenimentul a fost reprogramat pentru data de 18 august, aşadar cei mai buni bucătari trebuie să-şi ascută cuţitele...
Este cel de-al treilea an consecutiv când, la „Băile Figa” se desfăşoară această competiţie. Cei care vor să demonstreze că sunt cei mai buni bucătari trebuie să ştie că îşi vor aduce de acasă carnea, ceaunul, ingredientele şi lemnele, iar organizatorii le vor pune la dispoziţie vesela (de unică folosinţă) şi pâinea.
La final, juriul va degustra preparatele şi vor fi acordate premii: premiul pentru „Polonicul cel mai gustos” se va acorda bucătarului care va prepara cea mai gustoasă mâncare, „Polonicul cel mai vânătoresc” va fi câştigat de participantul care va promova cel mai bine cultura vânătorească. „Polonicul cel mai cel” va fi câştigat de participantul care va obţine cel mai mare punctaj la secţiunile „Polonicul cel mai gustos” şi ”Polonicul cel mai vânătoresc”.
Jurizarea va fi făcută de către maeştrii bucătari profesionişti. Membrii juriuui vor mai acorda şi un premiu special pentru concurentul „Ăl mai Ăl”. Câştigătorii vor primi diplome şi cupe din partea organizatorilor.
„Un eveniment al cărui gust sigur nu-l vei uita”, asigură organizatorii concursului.