Tinerii care au maximum 26 de ani şi sunt pasionaţi de problematica SF, pot să-şi încerce puterile într-un concurs cu premii tentante şi substanţiale. Tema concursului este „Viitorul omului departe de Pământ” şi se desfăşoară exclusiv on-line.
Concurenţii sunt rugaţi să creeze o pagină de Facebook care să prefigureze modalitatea în care omul va ajunge să colonizeze alte planete. Însă metodele imaginate de concurenţi vor trebui să fie corelate cu informaţiile validate ştiinţific legate de locul pe care-l ocupă Pământul în cadrul Sistemului Solar şi locul acestuia în Calea Lactee, biologia omului şi limitele acestuia în ceea ce priveşte atât călătoriile cosmice cât şi colonizarea altor corpuri cereşti, dar şi limitările vitezelor de călătorie aşa cum reies ele din nivelul actual de cunoştinţe de fizică.
Este vorba despre cea de-a treia ediţie a competiţiei iar proiectul care se va clasa pe locul I se va alege cu un telescop în valoare de peste 3.000 lei în timp ce proiectul care se va clasa al doilea va primi o tabletă 3G în valoare de 1.500 de lei, urmând ca proiectul de pe locul III să primească o enciclopedie şi un set de DVDuri despre astronomie.
”Ne aflăm la începuturile erei spaţiale. Specia noastră a păşit deja pe Lună, ne pregătim să călătorim spre alte planete în timp ce telescoapele şi sondele noastre spaţiale robotizate au analizat cu scrupulozitate aproape întregul nostru Sistem Solar. Mai avem încă multe obstacole tehnologice de trecut dar este din ce în ce mai evident faptul că viitorul nostru este în spaţiu. Suprapopularea şi epuizarea resurselor naturale vor determina specia umană, mai devreme sau mai târziu, să-şi făurească un destin departe de Pământ. Sperăm ca tema concursului să îi provoace pe tinerii pasionaţi de astronomie să îşi imagineze cum ar arăta viaţa oamenilor departe de Terra” a declarat Atila Nyerges, preşedintele Asociaţiei Secular-Umaniste din România, organizatoarea concursului.
Înscrierile la concurs încep de mâine şi se derulează până în 27 mai, iar lucrările pot fi postate în perioada 27 mai - 10 august.
Detalii pe pagina: https://www.facebook.com/ZiuaAstronomiei