Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  38 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Comuna Zagra se gospodărește cu peste 15 milioane de lei! VEZI ce lucrări la drumuri se anunță anul acesta!

05/02/2014 13:35:48 Iulia STUPINEAN  
Lucrări de asfaltare la drumuri pe bani europeni dar și din fonduri proprii, reabilitări ale Căminelor Culturale din Poienile Zăgrii și Suplai, consolidări ale albiilor pe văile comunale! Sunt cele mai importante lucrări care se anunță anul acesta la Zagra, comună care are în 2014 un buget de peste 15 milioane de lei.

În 2014, bugetul general al comunei Zagra depășește 15 milioane de lei, mai mare cu peste 1,5 milioane de lei față de cel din 2013. Din această sumă, 4,40 milioane de lei sunt bani de la bugetul propriu al comunei, 2,27 milioane de lei reprezintă soldul venit din anii precedenți - din care 800.000 de lei vor merge pentru plata TVA –ului la un proiect integrat, încheiat anul trecut pe Măsura 322, privind “Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”.

Bugetul din acest al comunei Zagra prevede și o sumă de 8 milioane de lei pentru continuarea și finalizarea lucrărilor de infrastructură a două proiecte importante (cu o valoare de 1,5 milioane de euro fiecare) accesate de administrația locală pe Măsura 125 b - „Îmbunătățirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea silviculturii” și pe Măsura 125 c - “Lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii de prevenire şi de protecţie împotriva inundaţiilor”.

“Până în vara acestui an, undeva prin iunie – iulie se vor încheia lucrările de asfaltare a drumului forestier care pornește de la Mănăstirea Suplai – Bichigiu, până la poalele muntelui Țibleș, pe o lungime de 9 km. Lucrarea aceasta este executată mai bine de jumătate, cu turnare de asfalt pe o bună porțiune și amenjarea de rigole. Mai sunt și podețele de executat, cele care fac accesul la gospodării dar acolo vom folosi banii noștri, de la bugetul local. Și mai avem și celălalt proiect important cu lucrări de regularizare a pâraielor pe 14 cursuri de apă, lucrări care încep acum în primăvara imediat ce va permite vremea”, spune primarul comunei Zagra, Dumitru Bușcoiu vis a vis de cele două investiții importante susținute din fonduri europene nerambursabile.

În vara acestui se va finaliza și reabilitarea Căminului Cultural de la Poienile Zăgrii, începută anul trecut și executată la aceasta dată în proporție de aproape 70% și vor debuta lucrările modernizare a Căminului Cultural din Suplai. Suma alocată acestor două investiții este de 470.000 de lei. Alți bani de la bugetul local al comunei Zagra vor merge la fel ca și în anii precedenți spre: biserici, plata asistenților sociali, învățământ ( 1,5 milioane de lei), plata salariilor din primărie, pompieri, pază, iluminat public stradal. În ceea ce privește infrastructura rutieră locală (reabilitări și asfaltări la drumuri, amenajări de șanțuri și podețe), Consiliul Local Zagra a repartizat în acest an suma de 268.000 de lei.

“Cu ajutorul bunului Dumnezeu sper ca în 2014 să reușim să asfaltăm 4 străzi din localitatea Suplai, lucrări pe care le susținem doar din fondurile proprii ale comunei noastre”, declară pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Zagra, Dumitru Bușcoiu.

Tot la partea de infrastructură rutieră, conducerea Consiliul Județean Bistrița – Năsăud a anunțat că în acest an vor începe și lucrările de asfaltare a 4 km din Drumul Județean ( DJ) 172 Zagra – Suplai, drum care trece prin satul Poienile Zăgrii.

Foto: Arhivă

4957 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro