Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  14 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Comuna Leșu se dezvoltă vizibil: străzi asfaltate, apă-canal, grădiniță nouă și stație de epurare, toate pe bani europeni!

19/04/2013 13:46:30 Iulia STUPINEAN  
Aproape 4 km de străzi asfaltate, rețea de apă-canal pe o distanță de 4,5 km, o grădiniță nouă cu trei grupe, o stație de epurare dar și costume populare pentru artiștii locului! Toate acestea sunt în prag de finalizare în comuna Leșu, printr-un proiect integrat susținut din fonduri europene.

Încă din anul 2008, în comuna Leșu au debutat lucrările pe un proiect cu finanțare europeană în valoare totală de 2,5 milioane de euro, accesat pe Măsura 322, privind renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale, Axa prioritară III.

În baza acestui proiect, au fost asfaltați 3,6 km de străzi comunale, s-a realizat rețeaua de apă-canal pe o distanță de 4,5 km, s-a ridicat o grădiniță nouă cu 3 grupe de copii, s-au asigurat costume populare pentru Ansamblul Folcloric din Leșu ( copii și trișcari ) și s-au demarat lucrările la o stație de epurare în comună. Investiția executată pe parcursul a patru ani, în mare parte în mandatul fostului primar Nicolae Lupșan, se apropie acum de sfârșit, fiind gata în proporție de 95%.

“Lucrările de asfaltare a străzilor sunt gata, la fel și rețeaua de apă – canal, grădința și asigurarea costumelor. Mai avem în lucru la această dată doar stația de epurare, respectiv partea de instalație electrică. Practic, suntem pe final. După cum decurg lucrurile, după Sărbătorile Pascale, spre jumătatea lunii mai, vom putea face recepția finală a acestui proiect integrat de mare însemnătate. Realizarea investiției se datorează, în mare parte, activității fostului primar de la noi, Nicolae Lupșan”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Leșu, Ioan Pop.

Comuna Leșu din județul Bistrița – Năsăud cuprinde satele Leșu și Lunca Leșului. Conform ultimului recensământ, aici trăiesc 3.017 localnici în 912 gospodării.

10417 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro