Aproape 4 km de străzi asfaltate, rețea de apă-canal pe o distanță de 4,5 km, o grădiniță nouă cu trei grupe, o stație de epurare dar și costume populare pentru artiștii locului! Toate acestea sunt în prag de finalizare în comuna Leșu, printr-un proiect integrat susținut din fonduri europene.
Încă din anul 2008, în comuna Leșu au debutat lucrările pe un proiect cu finanțare europeană în valoare totală de 2,5 milioane de euro, accesat pe Măsura 322, privind renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale, Axa prioritară III.
În baza acestui proiect, au fost asfaltați 3,6 km de străzi comunale, s-a realizat rețeaua de apă-canal pe o distanță de 4,5 km, s-a ridicat o grădiniță nouă cu 3 grupe de copii, s-au asigurat costume populare pentru Ansamblul Folcloric din Leșu ( copii și trișcari ) și s-au demarat lucrările la o stație de epurare în comună. Investiția executată pe parcursul a patru ani, în mare parte în mandatul fostului primar Nicolae Lupșan, se apropie acum de sfârșit, fiind gata în proporție de 95%.
“Lucrările de asfaltare a străzilor sunt gata, la fel și rețeaua de apă – canal, grădința și asigurarea costumelor. Mai avem în lucru la această dată doar stația de epurare, respectiv partea de instalație electrică. Practic, suntem pe final. După cum decurg lucrurile, după Sărbătorile Pascale, spre jumătatea lunii mai, vom putea face recepția finală a acestui proiect integrat de mare însemnătate. Realizarea investiției se datorează, în mare parte, activității fostului primar de la noi, Nicolae Lupșan”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Leșu, Ioan Pop.
Comuna Leșu din județul Bistrița – Năsăud cuprinde satele Leșu și Lunca Leșului. Conform ultimului recensământ, aici trăiesc 3.017 localnici în 912 gospodării.