Proiectul educațional și expozițional finalizat cu această expoziție pe care am numit-o simbolic Comori din lada bunicii a avut ca obiectiv principal recuperarea unor elemente ale patrimoniului cultural material și imaterial ce presupunem că se mai află încă în casele locului, ale indivizilor și a comunității din mediul rural și urban.
Din toate aceste obiecte pe care copiii noștri le-au adunat am realizat o expoziție inedită, cu o valoare mai mult estetică decât documentară, ce poate contribui la educarea gustului pentru frumos, respectul pentru lucruri realizate de înaintașii noștri și care încearcă să aprindă dragostea pentru istoria ultimului secol și tot ce ține de acesta.
Veți găsi expuse: lada de zestre, fotografii vechi, costume populare, piese de uz casnic din lemn și ceramică, cusături și țesături, sfeșnice, instrumente muzicale vechi, pendul, dar și lucrușoare precum pudriere, sticluțe de parfum, ceasuri, porțelan etc.
Vă invităm să vă bucurați de această expoziție, să împărtășiți satisfacția și mândria cu care acești tineri își apreciază propriile tradiții dar și valorile comune prețuite de noi toți.
Vă așteptăm la vernisaj, joi 6 decembrie, ora 13.00 la Muzeul Județean Bistrița.
manager de proiect
Elena Pleniceanu - muzeograf