Colibița va găzdui peste câteva zile manifestarea cu numărul șase a festivalului Colibița Folk Fest. Acesta se va desfășura în incinta Complexului Turistic FISHERMAN'S, pe malul lacului.
Așa cum v-am obișnuit și în anii precedenți, evenimentul se va deschide de la orele 18:00 cu Open Stage, adică vor urca pe scenă de la această oră, tineri iubitori de muzică folk interpretând câteva cântece. Precizez că în acest an nu vor fi jurizați, așa că vor beneficia doar de o Diplomă de Participare la acest festival.
Începând cu orele 20:00, consacrați ai scenei folk, vă vor încânta cu cântecele lor frumoase. Pentru ziua de vineri, 18 august, își vor da concursul, printre alții, Antonia&Tudor Ivașcu din Bistrița, Daniel Iancu, Cătălin Condurache, Florin Săsărman&Alexandru Filip, Vali Șerban și NICU ALIFANTIS.
Pentru seara de sâmbătă, 19 august, programul va fi la fel: de la orele 18:00 Open Stage și de la orele 20:00 recitaluri. Cei care vor încheia această manifestare sunt Sorin Găzdac din Năsăud, Raluca Cismaru, Titus Constantin&Rodica Boldorea, DINU OLĂRAȘU, MIRCEA BODOLAN și VICTOR SOCACIU. PREȚUL UNUI BILET DE INTRARE PENTRU O SEARĂ ESTE DE ZECE LEI.
Consiliul Județean prin CENTRUL JUDEȚEAN pentru CULTURĂ Bistrița-Năsăud și Primăria Comunei BISTRIȚA-BÂRGĂULUI au fost principalii finanțatori ai festivalului, alături de oameni inimoși care în fiecare an fac ca muzica folk să aibă parte de o nouă SĂRBĂTOARE A SUFLETULUI PURURI TÂNĂR, aici, la COLIBIȚA.
Vă așteptăm în acest loc de basm, chiar dacă pentru a ajunge aici, trebuie să apelăm la răbdare, bun simț și muuultă înțelegere. Cu fiecare an, sperăm să fie mai bine, pentru că Lacul Colibița merită să beneficieze de toate atuurile făurite de om, câtă vreme el, lacul, își dă toată silința să ne farmece privirea și nu numai!
Traseul cel mai potrivit este prin Mureșenii-Bârgăului, unde drumul este asfaltat de câteva zile. Să fie și vremea însorită și oamenii iubitori de muzică folk vor pleca acasă cu o mare împlinire!
Toni Vlad - președinte al Asociației Aripi FOLKTIME
Foto Arhivă