Colegiul National Liviu Rebreanu sarbatoreste 100 de ani de cand i-au calcat pragul primii elevi. Bobocii clasei a-I-a C sunt cei care au dat astazi startul evenimentelor de comemorare a "100 de ani de glorie, 100 de zile fericite".
In septembrie 1911, primii elevi treceau pragul Colegiului National Liviu Rebreanu, pe atunci Gimnaziul Evanghelic.
In acest an, elevii, cu mic cu mare vor marca, prin diferite activitati centenarul Colegiului National Liviu Rebreanu. Chiar si Primaria Bistrita a sarit in ajutorul elevilor si profesorilor, alocand din bugetul propriu 50.000 lei pentru activitatile care se vor desfasura pe parcursul acestui an.
Elevii clasei a-I-a C din cadrul CNLR s-au pregatit intens pentru a sarbatori 100 de ani de activitate a Colegiului si 100 de zile de scoala a bobocilor. De la inceputul anului scolar, fiecare elev a pregatit cate o plansa sau cate un obiect care contine 100 de figurine: planse cu fluturasi, cu masinute, gentute cu nasturei, plansete.
Toti elevii, impreuna cu invatatoarea au alcatuit “Cartea celor 100 de zile de scoala” in care, in 10 capitole, copilasii au lipit poze si au scris despre persoana pe care o iubesc cel mai mult, despre culoarea preferata, personajul de desen animat preferat, tara despre care stiu cele mai multe, mancarea preferata si multe alte lucruri.
Directorul Constantin Rus a fost si el prezent si a le-a spus elevilor si parintilor mai multe lucruri despre Colegiul National Liviu Rebreanu si i-a felicitat pe micutii pentru ceea ce au creat.
“Sunteti prima clasa care organizeaza un eveniment legat de centenarul scolii. Voi faceti parte din generatia 100, din generatia centenara si faceti legatura intre cei care au fost boboci acum 100 de ani si cei care sunteti voi acuma, boboci. Va felicit pentru tot ceea ce ati facut si asta-mi dovedeste ca voi stiti deja despre ceea ce inseamna scoala noastra si cei 100 de ani de activitate” a declarat directorul Constantin Rus.
Timp de patru ore, astazi, cei 19 elevi, coordonati de invatatoarea Iulia Mircea au desfasurat lectii de citire, matematica, scriere, toate invartindu-se in jurul cifrei de 100. Plansele si figurinele elevilor vor fi analizate de o comisie de profesori si un logoped, si cele mai bune lucrari vor fi premiate cu diplome, carti si culori.
La toate aceste activitati au participat si parintii elevilor, iar la sfarsitul zilei, cu totii vor manca din tortul pregatit de elevi si invatatoare.