Tineri şi elevi din Bistriţa sau împrejurimi, vi se pregăteşte ceva! Sunteţi poftiţi şi aşteptaţi cu o mulţime de surprize – sunteţi provocaţi să vă distraţi, să scoateţi la lumină un strop de creativitate, să vă bucuraţi de mişcare şi culori, să descoperiţi secrete şi amintiri din viitor, să experimentaţi universul dinăuntru, şi câte şi mai câte..
La Clubul Scenica, pe strada Petre Ispirescu nr. 15B, reîncep atelierele de teatru, dans şi pictură destinate tinerilor şi copiilor de toate vârstele.
Pentru că ştiu cum să le arate copiilor ce se întâmplă în dans în prezent și care sunt tendințele în domeniu, pentru că nu îşi doresc copii executanți (în viitor, de asta se vor ocupa roboții…), şi preferă copii creatori (o abilitate utilă oricând și pe față și pe dos…), pentru că sunt convinşi că, pe lângă dans, este necesară partea de (auto)cunoaștere pentru a descoperi stări, emoții, amintiri și vise din care se proiectează spectacole (și la asta se pricep, nu glumă!) – cei de la Scenica încep, din 18 septembrie un nou proiect de dans.
Coregraful Mihaela Culda – absolventă a facultății și masteratului de coregrafie UNATC București – a fost încântată să preia acest proiect intitulat Amintiri din viitor, un proiect „original, creativ, experimental, fin psihologic și plin de emoție. Cu copii și părinți...”, anunţă Dora Baba, managerul clubului Scenica.
„Prețuim familia și ne plac amintirile de neuitat – așadar poftim în proiect și părinții – visând la primul spectacol cu copii și părinți, gândit atât de frumos, încât să se simtă toată lumea cel puțin minunat… Evident, aici nu-i nimic obligatoriu, doar de dorit...”, afirmă Dora Baba.
Pe lângă proiectul de dans, continuă tradiţionalul atelier de pictură, de sâmbătă, 16 septembrie, ora 10:30 – iar pentru cei mai pretenţioşi din fire la Scenica s-a pregătit un proiect de Teatru-film experimental, psihologic, creativ și participativ!
Este vorba despre „explorare fină și sinceră a universului personal și social, descoperirea temerilor, problemelor și nevoilor care nu se văd și nu se (prea) spun, scrierea de scenarii, apoi, firesc, casting intern (cu vot), repetiții, filmări, scenografie, spectacole... Căci, până la urmă, teatrul devine o bucată de viață... practic, (auto)cunoaștere, relaționare, creativitate, management de proiect/eveniment, muncă, organizare, echipă. Pentru fiecare... aici este câștigul... în abilități de viață...”, mai precizează Dora Baba.
Detalii şi înscrieri se pot face la Scenica – poarta spre arte.