Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  31 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Cognacul Brendea – produs în Bistrița-Năsăud, premiat cu argint în cel mai important Concurs Internațional de Vinuri din România

01/08/2015 09:07:23 Claudia ANDRON  
Niciodată n-a avut Bistrița-Năsăud așa onoare! Un coniac produs în Bistrița a fost premiat într-o competiție cu caracter internațional. Bistrițeanul Petru Brendea a obținut la International Wine Contest un scor care i-a adus medalia de argint pentru Vinars Brendea V.S.O.P. AFLĂ ce băutură rară a mai pregătit bistrițeanul:

International  Wine Contest este cel mai important Concurs Internațional de Vinuri din România și este organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei și Produselor Vitivinicole de către ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din Romania, sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului, fiind în 2015 la cea de a XII-a ediție recunoscută de acest for interguvernamental care grupează 45 de țări producătoare și consumatoare de vin din lume.

Înscrierile se fac cu câteva luni înainte, iar jurizarea produselor prezentate în concurs a avul loc în perioada 21-24 mai la București, fiind făcută de către degustători autorizați din toată lumea, majoritatea juraților fiind de altfel din străinătate. Pentru prima dată în concurs a intrat și un vinars preparat în Bistrița-Năsăud, Vinarsul Brendea VSOP – un distilat învechit în butoaie speciale de stejar minim 5 ani.  Foile de jurizare au ajuns la Paris și, după centralizarea rezultatelor, Vinarsul Brendea V.S.O.P. produs la Bistrița a obținut 82,67 puncte, un scor care i-a adus producătorului Petru Brendea o medalie de argint.  

Cognacul Brendea se produce în ediții limitate și, cum aflăm de pe eticheta fiecărei sticle, este „produs natural obținut din distilat de vin din Podgoria Lechința, învechit în butoaie de stejar din specia Quercus Sessiliflora, de capacități mici, după metoda tradițională. După o experiență de peste 20 de ani,  Brendea&sons a devenit prima mică distilerie autorizată de vinars din România, promovând produse autentice românești sub marca înregistrată Brendea”. Din micile scrisori care însoțesc fiecare sticlă care ajunge în faimoasele cafenele din centrul Bucureștiului, acolo unde se vinde cu succes cognacul Brendea de câțiva ani, clienții află că „vinarsul marca Brendea este un produs natural, obținut exclusiv din distilat de vin, din podgoria Lechința-Bistrița, ținutul renumitului conte vampir Dracula, descris de scriitorul irlandez Bram Stoker în romanul cu același nume”.

Extrem de încântat de rezultatul obținut recent la competiția internațională, rezultat care certifică oficial rețeta originală și calitatea deosebită rezultată din pasiunea bistrițeanului, Petru Brendea și-a propus ca în noul cazan pus în această vară în funcțiune să treacă numai vin care se va transforma în cognac, asta pentru ca nimic să nu afecteze calitatea produsului final, iar vinarsul său să fie tot mai bun. Astăzi, este dispus să ofere oricărui bistrițean acest serviciu și totodată să-i ajute pe cei interesați, cu experiența și pasiunea sa, să obțină un cognac bun din vin.

Și chiar în aceste zile pregătește pentru lansarea pe piață un nou produs: țuica din pere piperate. N-a mai făcut nimeni încă așa țuică, iar domnului Brendea îi place mereu să fie primul, iar pentru asta creativitatea lui nu are limite.

Citește frumoasa poveste a cognacului Brendea aici:

PRODUS ÎN BISTRIȚA-NĂSĂUD: Fascinanta poveste a cognacului Brendea, produs în tăcere de 25 ani, chiar în Bistrița

3749 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro