Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  49 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



CITEȘTE drama unei familii care locuiește în blocurile sociale din Subcetate

20/01/2016 16:44:06  
La limita răbdării! Mizeria din jur, limbajul vulgar, faptul că în fiecare zi cineva le scuipă pe uşă, cojile de seminţe din scară, lipsa de respect, nopţile pline de manele, bătăi, certuri şi multe altele – toate i-au convins că NU mai este mult şi îşi pierd demnitatea umană. Din păcate, vor trebui să suporte asta mult timp de acum încolo...

Scrisoare deschisă către primarul Ovidiu Creţu,

Locuiesc în zona Subcetate, o zonă frumoasă, care promitea multe, dar...

Totul a început în urmă cu 4 ani. Pe 26 ianuarie 2012 ne-au fost înmânate cheile unei locuinţe sociale. Amestecul de teamă, curiozitate, dar şi bucuria că vom avea o casă nouă, ne-au făcut să credem că totul o să fie bine.

Am locuit 18 ani în „buricul târgului”, pe str. Vasile Alecsandri, aveam o viaţă liniştită, o viaţă de familie normală. Nu, domnule primar, nu ne-aţi scos din gunoaie – după cum dur i-aţi replicat soţului meu, când a încercat să vă spună, în cadrul unei audienţe, despre problemele pe care le aveam legate de vecini.

Într-o altă audienţă, domnul Marina, funcţionar în cadrul primăriei dvs., ne-a spus că, dacă nu ne convine situaţia, să căutăm chirie.

Vă întreb, domnule primar Creţu, primăria este cumva S.R.L.?

Poate aţi fost bine intenţionat când aţi repartizat locuinţele sociale, dar ştiu că, nouă, câtorva familii, ne-aţi făcut o defavoare.

Mizeria care ne înconjoară, limbajul vulgar, faptul că în fiecare zi cineva îmi scuipă pe uşă, cojile de semninţe de pe scară, lipsa de respect, nopţile în care suntem obligaţi să ascultăm manele, bătăi, certuri şi multe altele, toate mă fac să cred că nu mai e mult şi îmi pierd demnitatea umană.

În primul an, am încercat noi, câteva familii, să aducem un plus acestei scări, am montat cutii poştale, am plătit o doamnă (tot alta în fiecare lună) pentru a face curăţenie pe scări, însă în zadar... Parcă peste noapte apăreau gunoaiele, iar cutiile poştale i-au „încurcat” pe unii atât de tare, încât le-au spart.

Când mulţi se bucură de venirea verii – noi o aşteptăm îngroziţi. Boxele din geamuri, amestecul de genuri muzicale (manele, muzică ţigănească), înjurături, un amestec de mirosuri greu de suportat, gălăgia până noaptea târziu ş.a. ne condamnă la o vară lungă şi grea. Scările blocului sunt în permanenţă ocupate de cei care confundă treptele cu băncile din parc.

La început chiar v-am crezut – când aţi „ameninţat” că vor fi controale periodice şi ne-am bucurat...! Dar s-a întâmplat o singură dată.

Vă scriu toate acestea, domnule primar, pentru că vreau să cunoaşteţi o mică parte din ceea ce trăim noi zilnic, de 4 ani încoace. Ştiu, o să spuneţi că aveţi cunoştinţă de aceste probleme, dar nu le trăiţi dumneavoastră. După o zi de muncă, mergeţi acasă, unde sigur aveţi linişte, în timp ce noi NU avem. Vă bucuraţi de ceea ce vă oferă acest ACASĂ, în timp ce noi – NU.

Ştiţi că singurul mod de a ajunge în oraş este autobuzul sau maşina personală. Până la staţia de autobuz, când plouă, e o adevărată aventură să ajungi cu încălţămintea cât de cât curată. Mergem prin noroaie şi gunoaie, iar dacă avem neşansa să ne prindă întunericul pe drum, doar cu o lanternă putem găsi drumul spre casă.

Iluminatul stradal, cât şi strada, lipsesc cu desăvârşire în zona blocurilor sociale.

Uneori cred că, în viaţa mea, această perioadă este doar o glumă proastă, dar constat în fiecare zi că, de fapt, este ceea ce trebuie să trăiesc mult timp de acum încolo.

Mulţumesc Bistriţeanul.ro pentru că mi-a dat posibilitatea să vă spun că DA, acum, aici, mă simt DISCRIMINATĂ.

7538 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro