Curat ghinion pentru punctul termic de pe Aleea Ineu... La a treia încercare s-ar putea transforma, în loc de adunare pentru credincioșii unei biserici, asta după ce autoritățile au vrut să se amenajeze aici Palatul Copiilor sau sediul USL, însă nici unul dintre proiecte nu s-a mai materializat. Acum e rândul bisericii să își spună cuvântul.
Primăria Bistrița vrea să concesioneze prin licitație publică, punctul termic situat pe Aleea Ineu pentru reabilitarea acestuia și amenajarea unui punct liturgic.
Punctul termic are o suprafață de 465 m² și înainte de această nouă propunere care va fi dezbătută joi de aleșii de la municipiu, a primit și alte destinații, municipalitatea intenționând să îl dea pentru amenajarea Palatului Copiilor, iar mai apoi, pentru amenajarea sediilor de partid ale fostului USL, după ce pe adresa municipalității s-a primit o solicitare din partea PNL și PSD care în 2013 țineau încă cu dinții de fostul USL.
Cele două formațiuni politice au vrut să concesioneze punctul termic de pe Aleea Ineu și să își amenajeze aici sediile organizațiilor municipale, însă proiectul nu s-a mai materializat.
La a treia încercare, punctul termic de pe Aleea Ineu s-ar putea transforma într-un punct liturgic.
Zvonuri legate de amenajarea într-un punct termic a unei biserici neoprotestante există de mai bine de patru ani, pe Aleea Merilor, în fața punctului termic din acea zonă fiind declanșat chiar și un protest, oamenii fiind supărați că în punctul termic dezafectat din această zonă ar fi auzit că ar urma să se construiască o biserică pentru un cult neoprotestant.
La acea vreme, primarul Ovidiu Crețu i-a liniștit pe localnici și le-a promis că în punctul termic cu pricina se va face un bazin de înot.
După patru ani, în discuție revine posibilitatea amenajării unui punct liturgic pentru credincioși, de această dată fiind pus la bătaie un punct termic de pe Aleea Ineu.
Acesta va putea fi concesionat prin licitație publică deschisă la care pot participa toate cultele și prețul de pornire al licitației în vederea concesionării este de 4.157 lei/an.
Contractul de concesiune este pe o durată de 20 de ani, însă biserica care va obține punctul termic este obligată ca în maxim cinci ani să construiască punctul liturgic, altfel contractul dintre municipalitate și respectiva unitate de cult fiind reziliat.