Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  183 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Chitanta fiscala pentru vorbele ghicitoarelor?!

10/11/2010 17:32:59 BISTRITEL  
Cu tristete in suflet, ajung sa va spun ca in viitorul apropiat Romania va ajunge cu siguranta tara lui Papura Voda, despre care fiecare a auzit...

Spun acest lucru, deoarece am ramas uluit in momentul in care am vazut, in presa nationala, ca senatorii au adoptat o initiativa legislativa prin care vrajitoria si ghicitul sunt recunoscute drept meserii.

Recunosc faptul ca am citit de doua ori acele randuri, si asta deoarece nu mi-a venit sa cred ca alesilor nostri le-au trecut prin cap astfel de idei. Am ramas profund dezamagit in momentul in care am constatat ca, in timp ce noi, romanii nu avem inca o lege concreta a educatiei, senatorii au adoptat legea prin care practicele oculte devin legale! Culmea culmilor, conform legii, vrajitorii si cei care practica stiintele oculte trebuie sa emita chitanta si factura.

Partea cea mai frumoasa abia acum urmeaza: clientii nemultumiti de serviciile prestate de catre vrajitori, sau de catre asa-zisii clarvazatori pot sa ii dea in judecata pe acestia.

Cu siguranta ca prin aceasta lege, mintile luminate din Senat au vrut sa traga un semnal de alarma, care ar putea sa sune cam asa: “Atentie! Sunita, Benita sau clarvazatoareo Aurora, atentie ce le spuneti oamenilor! Daca nu cititi bine in palma sau in ceasca de cafea, riscati sa dati socoteala in fata judecatorilor”.

Aceasta initiativa legislativa poate fi interpretata in doua moduri. Pe de-o parte, noi romanii ar trebui sa ne bucuram, deoarece statul se gandeste sa transforme niste lucruri ilegale, in legale si totodata incearca sa mai scoata niste bani in plus de la vrajitorii, ghicitorii sau de la clarvazatoarele care se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie.

Acelasi lucru l-au facut si cu manelistii, care brusc s-au vazut nevoiti sa plateasca statului bani grei pentru euroii castigati mult prea usor.

Pe de alta parte, trebuie sa ne gandim totusi ca, initiativa aceasta a fost trantita, asa ca si bata in balta, dupa cum spune proverbul. Totusi, oameni buni, parlamentarii acestia chiar nu au altceva mai bun de facut? Ei chiar isi inchipuie ca vrajitoarea X ii va taia chitanta clientului Y? Chiar cred ca cei parctica stiintele oculte isi vor scoate vreodata certificate de libera practica, necesare pentru a intra in legalitate? Chiar au impresia ca aceste persone se vor inscrie in organizatii profesionale specifice si ca vor emite facturi fiscale cu plata taxei pe valoare adaugata? Nu stiu ce a fost in mintile demnitarilor nostri! E posibil ca acestia sa se fi plictisit enorm la munca.

Cel mai mult mi-a placut partea in care se mentiona ca initiativa legislativa a apartinut chiar unui grup de deputati democrat liberali, asta in conditiile in care in urma cu cateva luni bune erau acuzati ca se “joaca” cu flacara violet. La prima impresie, recunosc ca am avut senzatia ca totul e o gluma, dar acum tind sa cred ca intr-adevar, in timp ce tara arde, babele ghicesc in carti si fac farmece.

Scopul: poate, poate, unii vor mai avea si alte idei nastrusnice prin care vor sa stranga bani la buget si totodata sa ne faca de rusine pe acolo pe unde acestia merg. Sa plangem sau sa radem la auzul acestor vesti? Fiecare dintre noi are dreptul sa gandeasca si sa judece!

Recunosc, nu ma deranjeaza prea mult ideea, insa ma deranjeaza momentul prost pe care si l-au ales ca sa o puna in practica. Parerea mea: sunt lucruri mult mai importante de rezolvat acum, decat legiferarea vrajitoarelor!

4332 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro