Deşi nu au fost cooptaţi în cabinetul Grindeanu, parlamentarii bistriţeni au planuri mari şi o carieră politică importantă înainte. Doina Pană afirmă că, deocamdată, cea mai corectă etapă pentru ea este cea de parlamentar iar fostul vicepremier Vasile Dâncu ar putea coordona celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.
Deşi numele lor au fost intens vehiculate printre miniştrii cabinetului Grindeanu, nici Doina Pană, nici Vasile Dâncu nu au fost cooptaţi pentru vreo funcţie, dar asta nu înseamnă sfârşitul carierei lor politice.
Ieri, în prezenţa a 23 de senatori şi deputaţi – membri în Comisiile reunite de Mediu, Doina Pană a condus audierea celor doi candidaţi miniştri (la ora actuală deja investiţi în funcţie) – Daniel Constantin, ministrul Mediului şi Adriana Petcu, ministrul Apelor si Padurilor. “Ştiu, după multele mesaje pe care mi le-aţi trimis, că foarte mulţi dintre voi v-aţi dorit ca eu să fiu cea audiată. Vă mulţumesc pentru aprecierea voastră, mă onorează şi mă bucură, doar că în viaţă parcurgem etape. La ora actuală, cea mai corectă etapă pentru mine este cea de parlamentar. În Parlament se va hotărî, în proporţie de 70%, binele Pădurilor. În Guvern, se va continua ce s-a început bun (Radarul, Codul silvic, Programul de reîmpăduriri) şi se vor corecta nedreptăţile generate de fostul Executiv (problema lemnului de foc etc). Vă mulţumesc, încă o dată, pentru gândurile voastre frumoase şi vă urez un an cu sănătate, satisfacţii profesionale, pace şi bucurie în case şi suflete!!!”, a transmis Doina Pană susţinătorilor săi.
Şi pentru fostul vicepremier Vasile Dâncu există planuri mari, liderul PSD menţionând numele său ca şi coordonator al unui proiect de anvergură pe care PSD intenţionează să-l demareze pentru celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.
“Unul dintre coordonatorii sau poate chiar coordonatorul principal al acestui proiect trebuie să fie Vasile Dâncu. Am discutat la Parlament, o să discutăm şi cu colegii din Guvern să înfiinţăm o structură pe care domnul Dâncu să fie de acord să o coordoneze pentru că, dincolo de disputele politice, dincolo de ce face Guvernul, trebuie un prinos adus acestui centenar pentru că este o piatră simbolică din punctul meu de vedere”, a subliniat Liviu Dragnea la Realitatea TV.
Şeful PSD a mai spus că din punctul său de vedere, Vasile Dîncu este unul dintre prietenii săi la care nu vrea să renunţe şi cu care a discutat "despre un lucru drag", şi anume - acela ca "anul 2017 să fie începutul deceniului culturii în România. Sper să mai putem duce la capăt acest proiect pentru că această ţară are o foame de cultură care, din păcate, în ultimii ani, nu a fost ostoită”, a mai spus Liviu Dragnea.