Primarul Bistriței Ovidiu Crețu a fost atacat ieri de consilierul PNL George Tuță pe tema centurii de nord a orașului, proiect pe care susține liberalul, primarul ar vrea să-l îngroape. În ședința de ieri edilul a explicat că, deși Consilul Local a refuzat să preia centura în administrare, aceasta va intra în grija municipalității din 17 august 201
În 2006 Primăria Municipiului Bistrița a dat în administrarea Ministerului Transporturilor cei 7 km de drum care constituiau centura ocolitoare a orașului, de la Viișoara și până în intersecția cu drumul care merge la Năsăud.
Ani de zile Ministerul Transportului, prin Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, nu a făcut nimic pentru modernizarea acesteia.
În cele din urmă, anul trecut, cu 2 milioane de lei, CNADNR a executat o serie de lucrări de modernizare, însă acestea au fost considerate totalmente insuficiente de aleșii de la municipiu, care au refuzat, în ședința de luna trecută, să preia în administrare centura orașului.
În ședința de ieri, primarul a fost acuzat de consilierii din opoziție că ar vrea să îngroape acest proiect și aceștia i-au cerut ajutorul prefectului, pentru a duce mai departe investițiile la centura de nord a orașului.
Primarul Bistriței nu a rămas dator și le-a explicat consilierilor, dar și prefectului prezent la ședinţa Consiliului Local că, deși proiectul prin care centura ar fi trebuit să ajungă în administrarea municipalității care să continue investițiile a fost respins printr-o hotărâre de Guvern, din 17 august centura orașului va intra obligatoriu în subordinea administrațiilor locale, conform unei decizii a guvernului Boc din 2011.
„În conformitate cu ordonanța 43 din 2007 privind regimul drumurilor, după finalizarea variantelor ocolitoare sau a centurilor, sectoarele de drum național situate în intravilanul localităților respective vor fi trecute în propietatea primăriilor prin hotărâre de Guvern”, a spus primarul, care a explicat în ședința Consiliul Local de ieri că primăriile sunt obligate să preia aceste sectoare de drum. „În cazul în care autoritățile refuză preluarea drumurilor prevăzute, predarea operează de drept cu toate obligațiile legale, din data de 17 august 2015”, a mai citit edilul din hotărârea de Guvern.
„Aici nu mai am ce să adaug decât faptul că de-a lungul timpului nu s-a realizat pe centură mai nimic, în ultimul an s-a făcut o reparație, am fost solicitați încă din 2011 prin hotărârea guvernului Boc să preluăm acest drum, am refuzat atunci, pentru că nu s-a făcut nimic, acum, s-a făcut această reparație și în conformitate cu legislația în vigoare - pe care avem obligația s-o respectăm, începând cu 17.08.2015, centura este în administrarea noastră! Eu am încercat să fac într-o formă corectă preluarea, cu hotărâre de consiliu, ca să fiți informați, să știe toată lumea... Dar asta este...”, a conchis Ovidiu Crețu.