Are 34 de ani și este Chef în bucătărie. Un maestru al artei culinare rafinate și al prezentării impecabile a fiecărei farfurii. Este acum la Bistrița, în bucătăria Hotelului Metropolis și pregătește un meniu special, de răsfăț culinar, pentru ziua 8 Martie. VEZI care sunt preparatele cu care te va surprinde:
Chef Johnny Șușală este surpriza pregătită în acest an, de 8 Martie, de Hotel Metropolis. A venit de câteva zile la Bistrița și aici va rămâne până la sfârșitul săptămânii viitoare când se va întoarce la București. A început deja pregătirile pentru masa de mâine și astăzi în bucătărie vor ajunge toate preparatele și ustensilele de care are nevoie pentru un meniu de cinci stele.
Johnny Șușală are 34 de ani, iar în bucătărie mai mult de 20. Provine dintr-o familie de bucătari, în care bunica, mama, sora și fratele au făcut din prepararea mâncării o artă, dar și o meserie din care-și asigură existența. ”Poți să faci lucruri care-ți plac și din asta să dezvolți o pasiune din care să și trăiești. E minunat...” - a declarat Chef Șușală pentru Bistrițeanul.ro.
Dacă vrei să ajungi Chef începi antrenamentul de mic
A intrat în bucătărie când avea 12 ani, apoi în restaurantul unde lucra mama sa și unde a început de jos, de la a căra lăzile. La 14 ani a început să gătească cu adevărat, iar la 16 ani deja era ”oficial” în bucătărie. La 18 ani ceea ce făcea în bucătărie s-a transformat în spectacol culinar și în răsfăț al papilelor gustative rafinate ale celor din restaurantul unde lucra. Confirmarea valorii sale a venit anul trecut, când a concurat la Top Chef de la Antena 1 și a intrat în sferturile de finală.
Spune că a venit la Bistrița hotărât să schimbe mentalitățile clientului - în primul rând. Ce-l supără rău la un client?! Dacă vrea în farfurie multă mâncare. Și încearcă să convingă că mult poate fi și prost, dar și rău pentru organism. Susține că degustarea începe mai întâi cu ochii, iar aranjarea oricărei farfurii e esențială. Degeaba ești artist în bucătărie dacă nu ești artist până la capăt, când farfuria ajunge în fața clientului și trebuie să-l impresioneze. Crede că românii ar trebui mai întâi să învețe să mânânce, iar mai apoi ar înțelege de ce mâncarea nu se măsoară în cantitate ci în calitate și valoare pentru sănătate.
În 8 Martie e răsfăț total la restaurantul Metropolis
Ieri și astăzi în bucătăria restaurantului Metropolis au început să sosească ustensilele și produsele de care Chef Șușală are nevoie pentru a prepara spectacolul culinar de 8 Martie. Sunt patru momente ale mesei și au fost împărțite astfel: Amouse Bouche, Antreu rece sau cald, Fel principal și Desert. La fiecare moment puteți alege din cele trei preparate propuse de Chef Johnny Șușală.
Astfel, în deschidere, la Amouse Bouche, puteți încerca Duo Tartar de Somon și Biftec Tartar de Vită, urmat de un antreu cald unde puteți alege o supă de ceapă sau o salată călduță cu fructe de mare. La Felul principal puteți încerca un piept de curcan cu caise cu sote de Zucchini, piure de mazăre și sos demiglase cu salvie. Desfrâul culinar îl puteți încheia cu un desert Moelleux au Chocolate cu Creme Anglaise și înghețată de mentă.
În această după-amiză, un reporter Bistrițeanul.ro va fi în bucătăria de cinci stele alături de Chef Șușală care ne va prezenta una dintre rețetele sale spectaculoase și, mai mult decât orice, deosebit de gustoase.