Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  136 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Ce-ţi spune unul dintre morţii tăi dragi, cel mai iubit dintre morţi, când te lasă inima să-l visezi…?

13/07/2012 22:20:31 Ioana BRADEA  
“Ştiţi cât de greu se ajunge la un vers limpede ca al Anei Dragu? Citindu-i cartea, maeştri ei în poezie se pierd pe drum” a povestit Ion Mureşan, invitat să prezinte volumul “Păzitoarea”, alături de Radu Vancu. Pentru că astăzi a fost şi ziua lui de naştere, invitaţii festivalului au urcat pe scenă pentru a-i cânta “La mulţi ani” lui Radu Vancu.

Seara de poezie la Sinagogă a început cu un micro-recital susţinut de Răzvan Dragnea, care a impresionat publicul şi a fost aplaudat îndelung după interpretarea Ciaconei lui Bach şi al Valsului lui Mephisto de Frantz Liszt.

Despre volumul Anei Dragu, lansat astă seară la Sinagoga din Bistriţa, în cadrul festivalului naţional “Poezia e la Bistriţa” – Radu Vancu a afirmat că este cartea care confirmă faptul că Ana Dragu este unul dintre cei mai buni poeţi ai generaţiei sale. “Dacă în volumul Păpuşa de ceară influenţele erau vizibile în felul în care oasele adolescenţilor sunt vizibile prin piele, odată cu volumul Păzitoarea, Ana Dragu îşi demonstrează maturitatea poetică” a precizat Radu Vancu.

Tânărul lector universitar al Facultăţii de Litere din Sibiu a recunoscut în “Păzitoarea” pe cei trei maeştri ai poetei (Gellu Naum, Mircea Ivănescu şi Cristian Popescu), punctând şi impresionanta capacitate a Anei Dragu de a creşte de la o carte la alta.

Ion Mureşan a declarat şi el că este o bucurie să vorbeşti despre o carte de poezie atât de bună precum cea a Anei Dragu. “E splendid să vezi cum creşte un poet. Citindu-i cartea, maeştri nu se mai văd, se pierd pe drum... Ana Dragu a ajuns la o simplitate plină de respect...” a mai spus poetul Ion Mureşan.

Şi Radu Vancu a avut parte de o lansare surprinzătoare astă seară, la Sinagoga din Bistriţa: înainte de a-i prezenta cartea “Frânghia înflorită” toţi poeţii invitaţi ai festivalului au urcat pe scenă şi, dirijaţi de Gavril Tărmure, preşedintele Societăţii de Concerte Bistriţa – au cântat un emoţionant “La mulţi ani” lui Radu Vancu.

După lansare, Radu Vancu a citit din volumul “Frânghia înflorită”, volum prezentat de Claudiu Komartin, coordonatorul Casei de Editură Max Blecher care a editat volumul de poezii.

“Ce-ţi spune unul dintre morţii tăi / cei mai dragi, cel mai iubit dintre morţi, când te lasă inima să-l visezi:

“Dragule, în ziua aia când soarele era călduţ ca un cadavru proaspăt / şi eu îţi muream în braţe / nu-mi închipuiam că aici, unde totu-i înfricoşător de bine, e un aer tare ca vodca, îţi taie genunchii / şi-ţi râcâie stomacul, încât te aştept / cu fiecare zi tot mai zdrenţuit, mai matolit şi mai lihnit..."

După Ana Dragu şi Radu Vancu au citit Domnica Drumea, Claudiu Komartin, Irina Brumă, Andrei Dosa şi Nichita Danilov.

4914 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro