Marţi, 15 decembrie 2015 Centrul de Documentare si Informare al Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa a aniversat 15 ani de existenţă. Cu această ocazie, toate activităţile din perioada 14-18 decembrie derulate în acest spațiu au fost dedicate CDI - ului.
Începând cu ora 14:00, profesoara Lucia Orehov, cea care, prin muncă voluntară și multă dedicație a iniţiat CDI-ul, a prezentat istoria și activitatea Centrului de Documentare şi Informare, începând cu anul 2000. Au fost prezenţi voluntari de la asociaţia Aripi de Copil, Iuliana Vlad, directoarea Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu”, Irina Matei, director adjunct, prof. Iuliana Moldovan, profesor metodist al CCD în anul 2000, prof. Crina Peter - director educativ al CNAM, prof. Viorica Cira, prof. Aurelia Hiruta, Carmen Iancu jurnalist și om de radio, prof. Cristina Iurișniți.
Pentru început profesoara Viorica Cira a prezentat importanța voluntariatului, vorbind elevilor despre activitatea sa de voluntariat în cadrul Asociației Rotary Bistrița Nosa, despre șansa oferită elevilor olimpici din CNAM și din alte școli din județ de a lua parte la o tabără în Munții Rodnei, ocazie cu care și trei reporteri de liceu au exersat voluntariatul.
Cei prezenţi au vizionat un filmuleţ de prezentare a CDI – ului cu care Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” a participat la un concurs, unde s-a clasat pe locul al doilea şi o prezentare power point pregătită de bibliotecara Nicoleta Butuza. Directorul Iuliana Vlad a felicitat inițiativa creării unui spațiu multifuncțional oferit pregătirii elevilor și acțiunile de voluntariat care au avut ca rezultat o astfel de zonă în perimetrul liceului.
Profesoara de limba şi literatura română Hîruţa Aurelia a prezentat de asemenea activitatea reporterilor de liceu. Aceştia au împărtăşit experienţele trăite în cadrul activităţilor de voluntariat şi i-au primit cu braţele deschise pe noii membri ai echipei. Carmen Iancu a susţinut şi o lecţie de realizare a emisiunilor radio, oferindu-le elevilor informaţii despre ceea ce înseamnă o transmisie radio.
Nu în ultimul rând momentul a fost cu atât mai festiv cu cât echipa reporterilor de liceu a primit forțe proaspete și propunerea de implicare nu numai în viața comunității prin reflectarea realității în texte jurnalistice, ci și prin acțiuni de voluntariat în cadrul Asociației umanitare „Aripi de copil”. În acest sens reprezentantele asociației, Cornelia Danciu și Alina Iclenzan au prezentat elevilor importanța voluntarierii și gravitatea cazurilor existente pentru rezolvare.
Nicoleta Vlonga și Irina Rațiu, reporteri de liceu