Sunteţi pricepuţi într-ale bucătăriei şi vreţi să faceţi impresie? Aveţi ocazia să vă demonstraţi talentul la Maialul Maghiar care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare. Înscrierile la concursul de gătit se fac până în 14 mai.
Maghiarii din Bistriţa se pregătesc să celebreze Maialul, o sărbătoare deja tradiţională, însoţită de muzică, dans şi binenţeles concursul de gătit la ceaun.
Data limită a înscrierilor este 14 mai, iar organizatorii au pus şi câteva condiţii participanţilor. Una dintre acestea este să aibă un ceaun de minim 20 de litri pentru a putea face cel puţin 30 de porţii de mâncare pe care să le distribuie persoanelor care participă la eveniment.
De asemenea, concurenţii trebuie să îşi asigure din resurse proprii ingredientele necesare preparării mâncării, mai puţin carnea şi cartofii, acestea urmând să fie asigurate de municipalitate. În plus, Primăria Bistriţa anunţă că va pune la dispoziţia concurenţilor lemnele necesare pentru foc.
Înscrierile la concurs se fac până în 14 mai cel târziu, iar numărul maxim de echipe care se pot înscrie este de 25. Municipalitatea anunţă că locurile în acest concurs vor fi ocupate în ordinea depunerii solicitărilor. Înscrierile se fac de luni până vineri la Serviciul Educaţie - Turism din cadrul Primăriei Bistriţala.
Maialul din acest an va avea loc fie la Baza MHC (la Lac), fie la Ştrandul Codrişor pentru că Pădurea Schulerwald, locul unde se ţinea anii trecuţi, este în şantier.