Cei care au fost prezenți aseară la Taverna Dogarilor au avut ocazia să ia masa sub vie, dezmierdați de lună și de stele. Preparatele speciale, din care nu au lipsit hribii, rucola sau mascarpone au fost combinate cu vinuri la fel de speciale, care au luat naștere în Sălaj și Satu Mare.
Licorile lui Bachus au ajuns să fie nelipsite în ultimii ani din localurile cu ștaif din Bistrița. Acestea nu sunt aduse de peste mări și țări, ci sunt fabricate chiar în România, în cramele autohtone.
Aseară, la Taverna Dogarilor, iubitorii vinurilor au avut ocazia să facă cunoștință cu licorile produse în crama Carastelec din Sălaj și în Nachbil din Satu Mare. Startul l-a dat un spectaculos Friza Rosel, care a fost servit cu… rodie.
Foamea a fost și ea potolită cu tagliatelle cu hribi în sos alb, la care a fost asortat un Vinca Sophia Chardonnay. Pentru că nu există masă fără carne, vedeta a fost o tagliata de vită pe pat de rucola, la care a fost asortat un Benedict Pinot Noir.
Nu a lipsit nici desertul, papilele gustative ale celor prezenți fiind dezmierdate cu o tartă cu căpșuni și cremă de mascarpone, „asezonată” cu un Nachbil demidulce din 2015.
Maestru de ceremonii a fost Attila Balázs, care le-a și explicat celor prezenți cum pot să se bucure în același timp de aromele vinurilor și ale preparatelor.
„După ce bagi în gură o bucățică de preparat trebuie să păstrezi puțin fără să înghiți și să combini cu puțin vin. Așa putem vedea cel mai bine dacă respectivul vin se potrivește cu preparatul”, le-a explicat celor prezenți Attila Balázs.
Totul s-a petrecut la doi pași de un arbore de magnolie, sub o vie și sub cerul liber, care-ți făcea cu ochiul cu stelele sale strălucitoare. Și urechile au fost gâdilate de un saxofonist. Aceasta este prima degustare de vin din acest an desfășurată sub cerul liber, spre bucuria fumătorilor…
Mai multe despre ce s-a întâmplat aseară la Taverna Dogarilor puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos.