Administrația locală din Leșu se pregătește de recepția finală a celei mai mari investiții din comună: asfaltarea a 3,6 km de drumuri comunale, realizarea rețelei de apă-canal și a unei stații de epurare-clorinare, construirea unei grădinițe și achiziționarea de costume populare pentru artiștii locului!
Printre comunele din Bistrița – Năsăud care au reușit să acceseze și să implementeze cu succes proiecte europene se numără și Leșu, comună mândră cu oameni harnici și gospodari! Încă din anul 2008, aici au început lucrările la cea mai mare investiție care va deservi peste 3.000 de localnici de zonă. Este vorba de un proiect integrat cu finanțare europeană în valoare totală de 2,5 milioane de euro, accesat pe Măsura 322, privind renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale, Axa prioritară III.
În baza acestui proiect, la Leșu au fost asfaltați 3,6 km de drumuri comunale, a fost realizată rețeaua de apă-canal pe o distanță de 4,2 km și o stație de epurare și clorinare a apei, s-a construit o grădiniță nouă cu 3 grupe de copii și s-au achiziționat costume populare pentru Trișcașii din Leșu și Ansamblul de dansuri populare.
“Toate obiectivele din proiect sunt finalizate. Chiar joi, 4 iulie au fost făcute probele și verificările la stația de epurare și clorinare a apei, care astfel va putea fi pusă în funcțiune. Urmează ca în scurt timp să facem recepția finală a acestei lucrări importante, de fapt cea mai mare investiție de care a avut parte până acum comuna Leșu. Sigur că, la recepția finală vor fi prezenți constructorii, reprezentanții administrației locale și oficialități ale județului pe care le vom invita să fie alături de noi”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Leșu, Ioan Pop.
Pe parcursul anilor, proiectul integrat de la Leșu a întâmpinat și mici probleme de întârziere, fapt pentru care a fost plătită o penalitate de 2% din valoarea rămasă a contractului. Însă investiția a continuat și s-a încheiat în cele mai bune condiții, ea datorându-se și implicării fostului primar al comunei, Nicolae Lupșan.