Compania Rombat, care a fost amendată cu suma record de 650.000 de euro, se apără într-un comunicat de presă, susținând că producătorul de baterii nu a urmărit niciodată să fixeze prețurile de revânzare ale produselor sale.
Într-un comunicat de presă, compania Rombat se apără de acuzațiile care i-au fost aduse de către Consiliul Concurenței. Acuzațiile au fost însoțite și de o amendă record în valoare de 650.000 de euro.
Potrivit Consiliului Concurenței, Rombat ar fi încheiat înțelegeri anticoncurențiale cu distribuitorii săi, pentru stabilirea prețului de revânzare a produselor în perioada 2008-2013. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.
Contractele încheiate între producătorul de baterii și distribuitorii săi ar fi inclus clauze prin care se stabilea un preț minim sau fix pe care aceștia puteau să-l practice.
Deși în comunicatul de presă remis de Consiliul Concurenței se specifica faptul că atât Rombat, cât și distribuitorii cu care colaborează și-au recunoscut vina, beneficiind astfel de o reducere de 30% a amenzii, producătorul bistrițean respinge acuzațiile.
„Investigația Consiliului Concurenței a avut ca obiect îngrijorarea autorității cu privire la câteva formulări neclare, ambigue, cuprinse în cadrul contractelor de distribuție din perioada 2008-2013. În practică, însă Rombat nu a urmărit niciodată ca prin contractele încheiate cu distribuitorii săi să fixeze prețurile de revânzare ale acestora, aceștia din urmă având întotdeauna libertatea de a practica propriile politici de preț. Consiliul Concurenței nu a probat în cursul investigației sale faptul că distribuitorii au aplicat în piață o politică de preț stabilită de Rombat. În final, însă, Rombat și distribuitorii săi au recunoscut culpa de utilizare în perioada 2008-2013 a clauzelor contractuale neclare, interpretabile, având în vedere faptul că autoritatea de concurență poate sancționa întreprinderile și pentru încălcări de obiect ale legii (simpla existență în contracte a unor formulări care pot fi interpretate ca practici anticoncurențiale) – procedura de recunoaștere a faptelor aducând o serie de beneficii întreprinderilor investigate ce apelează la aceasta”, precizează reprezentanții Rombat, într-un comunicat de presă.
Foto: 4tuning.ro