Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  260 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Ce sens mai are Sacrificiul în ziua de azi...? Aflați la Galeria Arcade 24 (VIDEO)

11/12/2014 10:35:40 Ioana BRADEA  
„Radu Hangan și Vioara Dinu sunt propunerile artiștilor bistrițeni la Premiile Municipiului Bistrița” a precizat Oliv Mircea ieri seară, la inaugurarea a zeci de de lucrări de pictură, sculptură, grafică și desen pe care le puteți admira în Galeria Arcade 24 până în 15 ianuarie, când acestea vor fi expuse în Palatul Culturii din Târgu-Mureș.

Expoziția artiștilor bistrițeni a fost prezentată de reputatul critic Mihai Plămădeală care a remarcat faptul că la Bistrița există un grup viu de artiști care își pun sufletul și energia la bătaie și se străduiesc din răsputeri să construiască lucruri foarte frumoase în Galeria Arcade 24.

Și, în timp ce alte saloane de artă nu sunt decât depozite vizitabile – cel de la Bistrița reprezintă o expoziție organică, multe lucrări respectând și tratând admirabil tema „Sacrificiul” propusă de organizatori – a remarcat Mihai Plămădeală.

Chiar dacă concepte precum „sacrificiu” sau „martiriu” sunt acum total lipsite de sens și devalorizate, din cauza proastei utilizări – criticul s-a arătat încântat de felul în care artiștii bistrițeni au văzut, au simțit și acționat asupra temei.

Sacrificiul reprezintă o renunțare deliberată și în cunoștință de cauză, sacrificiul nu înseamnă efort, el reprezintă acel vehicul inteelctual de transcendere sau de purificare. Noi privim ceea ce ni se expune, dar este o mare diferență între a privi și a vedea...” a mai remarcat criticul Mihai Plămădeală.

Continuând ideile expuse de acesta, Oliv Mircea, curatorul galeriei a amintit cuvintele pictorului Octavian Stoia care afirma că „a face pictură este în sine un sacrificiu” dar a conturat pe scurt și un portret al celebrului Dan Hăulică – criticul și eseistul dispărut dintre noi în august 2014, căruia i-a fost dedicat acest salon al artelor.

Oliv Mircea i-a invitat alături de el și pe artiștii Radu Hangan și Vioara Dinu – despre care criticul a dezvăluit că reprezintă propunerile Uniunii Artiștilor Plastici din Bistrița pentru Premiile Municipiului Bistrița, dar și pe Maria Sicoie, laureata premiului anual Grigore Bradea în 2014, prezentă la vernisaj.

 

Una peste alta, merită să vă sacrificați și voi o felie de timp pentru a admira lucrările de sculptură, grafică, pictură și desen propuse de Miron Duca, Octavian Stoia, Vasile Tolan, Grigore Bradea, Adina Mocanu, Marcel Lupșe, Aurel Marian, Vioara Dinu, Mariana Moldovan, Maxim Dumitraș, Retegan Macedon, Alexandru Gavrilaș, Cristian Târnovan, George Mircea, Doina Mihăilescu, Dacian Andoni, Măriuca Covrig, Mihai Perca, Paul Târziu, Marian Coman, Mărioara Mălureanu, Diana Oancea Moraru, Alexandru Șerban, Radu Hangan, Alin Rihor, Sergiu Lupșe, Alexandru Mocanu, Loredana Chiș, Cristina Trif, Alexandru Lupșe, Emil Dumitraș, Ovidiu Marian, Lucian Popa, Lucian Bichigean, Iuliana Radu Săsărman, Maria Mărginean, Georgiana Vrânceanu Cotuțiu, Adrian Rauca și Sever Moldovan.

4145 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro