Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  50 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Ce sa mananci sanatos la restaurant

14/09/2012 14:15:02  
In timpul unei diete, pofta de mancare este o adevarata provocare, intrucat aceasta poate sabota planul pe care l-ai stabilit pentru a pierde kilogramele acumulate in plus.

Sunt atat de multe meniuri irezistibile si ispititoare care te pot face sa uiti care a fost, de fapt, scopul alegerii unei anumite diete, motiv pentru care iti vom oferi cateva sfaturi pentru a tine sub control pofta de mancare si pentru a ramane ferma in hotararea pe care ai luat-o. Ia-ti o pauza in activitatea de gospodina, degreveaza-te de responsabilitatile din bucatarie si bucura-te de o cina la restaurant, fara a ignora prescriptiile nutritionale de care va trebui sa tii seama. De fapt, studiile arata ca informatiile nutritionale din meniuri sunt foarte utile pentru persoanele aflate la dieta, intrucat le ajuta sa-si gestioneze dieta si sa isi imbunatateasca sanatatea.

Alege restaurantul corespunzator

Inainte de a alege restaurantul, informeaza-te in legatura cu meniul pe care-l ofera. Verifica-l pe site-ul restaurantului si vezi daca-l poti adapta cerintelor dietei tale. Refuza mancarurile prajite, gratinate, sosurile, untul, aluaturile frantuzesti, prajiturile cu multa crema, bogate in grasimi si calorii. Opteaza pentru alimentele fierte, preparate la abur sau coapte la gratar.

Alege portii mici si manaca incet

O masa delicioasa nu inseamna neaparat portii uriase de mancare. Cand esti la o dieta, o greseala majora pe care o poti face este aceea de a-ti incarca farfuria cu prea multe alimente, chiar daca sunt sanatoase si permise in dieta respectiva. Solicitarea unor portii prea mari nu este optiunea cea mai sigura atunci cand doresti sa pierzi cateva kilograme. In consecinta, opteaza pentru portii mai mici, iar daca mancarea ta favorita nu este servita in cantitatea pe care o doresti, mananca doar jumatate din ea, iar restul o poti lua acasa. Mai mult, mananca incet si mesteca bine.

Evita sosurile cremoase

Intotdeauna cand comanzi o salata crezi ca ai facut cea mai sanatoasa alegere. Cu toate acestea, ar trebui sa stii ca exista o serie de salate deghizate in mancaruri sanatoase, cu numerosi intrusi bogati in calorii. Imagineaza-ti ca un polonic de sos cremos are aproximativ 300 de calorii. In plus, prin amestecarea gresita a ingredientelor, cum ar fi bacon, branza, oua si sosuri, vei sfarsi prin a face cea mai neinspirata alegere. Asadar, daca iti doresti o salata sanatoasa din lista de meniu, renunta la sos si opteaza pentru o cantitate mica de dressing fara grasimi sau stoarce peste salata suc proaspat de lamaie. De asemenea, incearca sa eviti maioneza. Apa

Apa joaca un rol esential in procesul de pierdere in greutate. Studiile au demonstrat ca reducerea aportului de apa cauzeaza depunerea depozitelor de grasime, in timp ce cresterea aportului de apa le poate reduce semnificativ. Prin urmare, opteaza pentru consumul de apa in detrimentul consumului de sucuri si bauturi alcoolice, foarte bogate in calorii. O alta optiune extrem de sanatoasa si recomandata de specialisti este ceaiul neindulcit.

Fii atenta la carbohidrati si deserturi

Stim cu totii ca deserturile reprezinta provocarea suprema in cazul in care ai optat pentru o anumita dieta. Mai problematic este faptul ca deserturile oferite de restaurante sunt bogate in grasimi saturate, zaharuri si carbohidrati, motiv pentru care fructele proaspete sunt cele mai recomandate datorita aportului de substante nutritive, vitamine, minerale si antioxidanti. Iti poti satisface totusi pofta de dulce optant pentru o inghetata fara zahar sau o felie de tort pe care sa o imparti cu prietenii. Evita biscuitii si cornurile si opteaza pentru painea integrala.

5698 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro