Un drum în valoare de 1,7 milioane de euro a atras atenția procurorilor DNA, care bănuiesc că s-ar fi folosit piatră din Mina Colbu, deși pe acte apărea altă zonă. Deși s-a vehiculat chiar că piatra respectivă ar fi radioactivă, la Garda de Mediu nu a ajuns nicio sesizare, doar informații „pe surse”. Analizele ar infirma totuși această variantă.
În urmă cu o săptămână și jumătate, procurorii DNA băteau la ușa primarului comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan. Aceștia bănuiau că pentru drumul forestier din comună s-ar fi folosit piatră din Mina Colbu, situată chiar la doi pași de Prundu Bârgăului, în Colibița, deși pe acte apăreau alte zone și prețuri umflate bine.
Faptul că s-ar fi folosit piatră de la mina din Colibița și nu de la sute de kilometri distanță cum scrie în acte nu ar fi singura problemă. Umblă vorba în comună că în mina Colbu ar fi mici probleme de radioactivitate și în concluzie, drumul în valoare de 1,7 milioane de euro ar fi și el nițel radioactiv. Problema este cu atât mai mare cu cât drumul a fost realizat pe fonduri europene.
În mare secret, firmele care s-au ocupat de acest drum au testat de două sau de trei ori radioactivitatea pietrei folosite, mai ales că România este plină de drumuri forestiere radioactive, la care s-a folosit piatră din foste mine de uraniu. Testele au fost însă negative.
La Garda de Mediu nu a ajuns însă nicio sesizare în acest sens, șeful Cristian Niculae susținând că are informații despre această chestiune… „pe surse”.
„Nu am fost sesizați cu privire la această problemă. Încă nici nu se știe dacă s-a folosit piatră de la această mină, se anchetează treaba asta din câte știu. Tot ce știu eu despre asta este… pe surse”, a declarat Cristian Niculae.