Unul dintre obiectivele majore pe care CJ vrea să le atingă odată cu finalizarea lucrărilor la Casa Argintarului vizează creşterea numărului de turişti care vizitează obiectivul "cu peste 100%”. Din acest motiv, noul Centru German funcționează deja ca un muzeu.
De mai bine de două săptămâni bistrițenii și turiștii care ajung în oraș pot să treacă pragul Casei Argintarului care funcționează deja după programul muzeelor.
Deocamdată imobilul nu a fost predat oficial în custodia Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud așa că nu se percepe taxa de vizitare (care va fi de 2 lei).
După ce proiectul va fi încheiat, Casa Argintarului va trece oficial în custodia Compexuului Muzeal printr-o hotărâre a Consilului Județean Bistrița-Năsăud.
În imobilul noului Centru German Bistrița a fost amenajat un centru de informare turistică și culturală dar și un muzeu de prelucrare a metalelor prețioase. Clădirea are o sală de conferințe și spații expoziționale iar curtea a fost amenajată pentru evenimente în aer liber. Din clădirea abia reabilitată nu lipsește nici biblioteca Centrului German.
Clădirea poate fi vizitată cu excepția zilelor de luni, în perioada de iarnă (octombrie-martie) între orele 9:00 – 17:00 iar în perioada de vară (aprilie-septembrie) între 10:00 – 18:00.
Deja aici au fost angajate patru persoane din cele cinci care își vor găsi un loc de muncă în cadrul noului Centru German, așa că puteți afla de la ghid tot ceea ce vă interesează despre tradiția locului.
Noul proiect al CJ vrea să atragă sute de vizitatori și să crească vizibilitatea şi atractivitatea turistică a Bistriţei ca veche cetate medievală transilvană (săsească). De asemenea, se vrea promovarea Bistriţei ca obiectiv turistic prin crearea unor circuite turistice cu specific săsesc şi stabilirea unor legături cu alte foste cetăţi medievale transilvane.