Gabi Balint, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria Stelei, nu se mai limitează la Facebook și-și va transforma amintirile spumoase într-o carte. Potrivit acestuia, cartea va fi presărată cu întâmplări din perioada în care a jucat fotbal, dar și cu amintiri din Sîngeorz-Băi, unde a copilărit.
Anul acesta, o carte presărată cu amintirile spumoase ale unuia dintre cei mai mari fotbaliști din istoria Stelei, va vedea lumina tiparului. Este vorba despre Gabi Balint, care deja a atras atenția prietenilor săi virtuali pe Facebook cu stilul haios și dezinvolt cu care își povestește întâmplările.
„O să scriu și o carte până la urmă, că tot mă presează prietenii. Amintiri din copilărie, de la Steaua – am început deja să lucrez. N-am urmărit această comunicare de la început. Pur și simplu aveam un cont de Facebook, pe care l-am transformat într-o pagină, mai târziu. Acum, am trecut de 40.000 de prieteni, pentru mine e o sumă importantă”, a precizat în cadrul unui interviu acordat pentru pressone.ro, Gabi Balint.
Acesta a fost destul de secretos când a venit vorba despre titlul cărții și a anunțat că nu va mai publica o vreme povestiri pe Facebook, pentru că astfel lumea nu va mai fi tentată să arunce un ochi și în carte.
„Tot ce am scris e despre întâmplări adevărate, trăite. Chiar și ultima povestire. Am plecat de la o fotografie cu părinții mei, o imagine din albumul meu la care am ținut foarte mult. De fiecare dată, când mă uitam la ea, îmi aminteam de povestea din tren, cu vârsta, și de eugeniile pe care le-am cumpărat cu un leu”, mai spune Gabi Balint, referindu-se la o povestire pe care a împărtășit-o cu prietenii virtuali și despre care Bistrițeanul.ro a scris AICI.
Fostul fotbalist susține că el scrie toate povestirile, însă primește puțin ajutor din partea unei fete talentate, care le mai dă culoare.
„Iarna, mergeam cu schiurile la școală. Uniformă, bocanci și schiuri. La ora de sport, plasată la finalul cursurilor, mergeam la schi. La Sîngeorz-Băi, unde am copilărit. Zăpadă mare! Chiar așa, unde sunt iernile de altădată? Ne lua o oră doar să batem pârtia. Am avut o copilărie superbă acolo. Someșul, pentru pescuit, dealurile și munții puțin mai încolo, pentru drumeții. Culegeam fructe direct din copaci, mai bine zis le furam, era un mediu sănătos pentru noi”, își amintește Gabi Balint.
Foto: Arhivă personală - Gabi Balint