Carnea de miel este traditionala de Paste insa pretul "piperat" al acesteia ii determina pe unii sa renunte sa o mai cumpere si sa o inlocuiasca cu cea de pui sau de porc. Daca un kilogram de carne de miel poate ajunge chiar si la 26 de lei, pulpele de pui pot fi cumparate cu 12 lei kilograul iar carnea de porc cu 18 lei.
Romanul profita de orice ocazie pentru a scoate cativa bani in plus. Sarbatorile pascale sunt pentru unii comercianti o buna ocazie pentru a scoate un profit frumusel de pe urma vanzarilor facute. Astfel, unii dintre acestia cresc preturile foarte mult in aceasta perioada.
Un produs care se afla la mare cautare, dar care este si foarte scump este carnea de miel. Pretul unui kilogram poate ajunge chiar si pana la 26 de lei.
Unii insa nu isi permit sa dea atat de multi bani si prefera sa inlocuiasca mielul cu pui sau porc pentru ca este mai ieftin. Un kilogram de pulpe de pui se poate cumpara cu 12 lei, aripioarele sunt maxim 10 lei kilogramul iar un pui intreg poate ajunge pana la 16 lei kilogramul.
Si carnea de porc este mai ieftina decat cea de miel. Un kilogram de cotlet se poate achizitiona la un pret de maxim 20 de lei, pulpa de porc costa 16 lei kilogramul iar fleica se poate cumpara chiar si cu 12 lei. Astfel, unii prefera sa renunte la carnea de miel pentru ca este mult prea costisitoare si sa isi cumpere pentru a pune pe masa de Paste carne de pui sau de porc.
“Eu am salariul mic si nu imi permit sa cumpar carne de miel pentru ca este foarte scumpa. De Paste am sa fac o friptura de porc, este mult mai ieftin” a povestit pentru Bistriteanul.ro, Irina Baciu.
Asadar, in acest an desi mielul este traditional de Paste, carnea de pui si cea de porc ar putea fi mult mai bine vandute prin prisma faptului ca pretul pentru aceste produse este mult mai mic.