Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  52 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Care sunt lupii tineri ai lui Oltean la Bistrita?

08/02/2012 09:47:23 Claudia ANDRON  
Dupa ce am vazut propunerile PD-L pentru Guvernul Ungureanu pot sa spun ca mi s-au confirmat o serie de teorii privind felul in care-si va alege PD-L candidatii la alegerile ce urmeaza. Tineri, neuzati politic, dar supusi. Care vor fi candidatii PD-L la Bistrita?! Pai sa vedem...

Daca mai e pentru cineva neclar, ex-premierul Emil Boc si-a dat demisia pentru a mai stopa din picajul in care se afla partidul in sondaje. Am auzit voci grave care spuneau ca PD-L ar avea sub 10 la suta. Greu de crezut, dar posibil.

Dupa demisie a inceput lucrul la un nou cabinet, care sa spele din imaginea proasta a PD-L. S-au inlaturat vectorii de imagine care trag in jos partidul si s-a inceput lucrul la o noua constructie de iesit in lume.

Cunoscand cum face politica la Bistrita, as putea specula ca Ioan Oltean a avut si el ceva de spus in privinta criteriilor de selectie ale noului guvern. Sa nu uitam ca ocupa o functie foarte importanta, suflata lui Blaga, cea de secretar general al PD-L, asadar, are un cuvant greu de spus la Bucuresti.

Sunt cateva masuri pe care le-am putut vedea deja puse in practica la Bistrita, cum ar fi "garda noua". Aproape toti ministri numiti sunt noi, neuzati politic, despre care nu prea ai ce spune, ca abia i-ai cunoscut din poza. Elementul surpriza e faptul ca aproape toti sunt foarte tineri. Surprinzator de juni pentru asa functii importante, dar magulitoare alegere pentru generatia noua care crede ca lupii tineri mai pot schimba ceva. Totusi, visele sunt spulberate de un alt element comun tuturor celor numiti. Fiecare este "dator" cuiva din garda veche, este omul cuiva. Si-au pus oamenii tineri, de incredere in fata, dar cu speranta ca-i vor putea conduce din umbra.

Sa revenim la Bistrita si sa vedem cam cum vor arata candidatii care vor fi aruncati in lupta de Oltean.

Pai, respectand exercitiul de la Bucuresti si avand in vedere experienta anterioara, Oltean va numi o "garda noua", de oameni tineri - cum vrea poporul, pe care nu i-ati mai vazut in politica sau, oricum, nu i-ati vazut in fata, ne vom chinui sa le gasim o fotografie. Obligatoriu, cei alesi vor fi oameni de incredere ai lui Oltean, supusi. Pastrand proportiile, si Basescu si ministrii si-au numit oameni tineri, dar de incredere, care, se spera, nu vor musca mana. Candidatii de la Bistrita vor fi anuntati cu putin timp inainte de alegeri, ca sa nu fie uzati de presa si opozitie.

Cel mai greu va fi sa gaseasca un contracandidat de calibru pentru Ovidiu Cretu. Cred ca cel ales va fi exact opusul primarului Bistritei. Unul mai bun ca si Cretu, pe profilul lui, e greu sa gasesti si cred ca strategia e sa rupa voturi si sa incerce sa-l invinga pe un alt segment de electorat. Chiar daca Oltean si Cretu au colaborat bine in actualul mandat, iar Cretu sta foarte confortabil in sondaje, Oltean va lupta dur pentru Primaria Bistrita, motivat fiind si de faptul ca are nevoie de un motor bun, care sa atraga voturi, atat pentru presedintia CJ, cat si pentru  alegerile pe Colegiul I, la deputat si senator.

Cum cred ca va arata candidatul PD-L la Primaria Bistrita? Tanar, foarte tanar, sub 40 de ani, neuzat politic, probabil chiar sa nu fie membru de partid. Cautarile sunt intense la aceasta ora in PD-L, iar unii tineri se antreneaza pe margine. Fie din posturi de numiti, dar ca patrunjelul in zeama pe perioada mandatului lor, fie total necunoscuti maselor, dar cu potential de nume, de imagine, de istoric.

Tineri sunt multi in partidul de la putere, dar care dintre ei va reusi sa raspunda exigentelor si comenzilor tatucului inca nu se stie. Preselectiile sunt in toi, Oltean va decide cine urca pe podium. Cu siguranta va sti sa il arate cu degetul pe cel pe care il simte de-al lui atunci cand nimeni nu se mai asteapta la nimic. Si sa il si faca un invingator! Asta daca nu care cumva va da vreun rateu de imagine si comunicare cum face din ce in ce mai des in ultima vreme. Orice ar fi, nu l-as subestima pe Oltean cand e vorba de alegeri. Are mana buna si intotdeauna a jucat cartea castigatoare, chiar daca la inceput parea ca n-are nici un as. Ramane sa vedem ce va face si in 2012.

Care credeti ca vor fi lupii tineri din "garda noua" a lui Oltean la Bistrita?

10058 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro