Peste 25 panouri informative (panoramice, tip fântână, cu ferestre rotative, pe picior) vor fi amplasate pe un traseu tematic intitulat „Capra neagră cu trei iezi” și dedicat observării caprelor negre din Munții Rodnei. Se va edita, de asemenea, o monografie a caprei negre ce va fi disponibilă și în format electronic.
Asociația ECO RODNA implementează în perioada mai-septembrie 2016 proiectul intitulat „Poteca caprei negre din Rezervația Biosferei Munții Rodnei” prin Programul „Spații Verzi” – Componenta Arii Naturale Protejate, lansat de MOL România în colaborare cu Fundația pentru Parteneriat, cu un buget total în valoare de 24.995,5 lei, din care 19.995,5 lei este contribuția MOL România.
Proiectul urmărește dirijarea turiștilor și vizitatorilor în Rezervația Biosferei Munții Rodnei prin crearea unei poteci tematice axate în jurul unei specii emblematice pentru masiv – capra neagră, ceea ce va contribui la creșterea gradului de informare și reducerea numărului de activități cu impact negativ asupra biodiversității locale cu statut relictar.
Activitățile vor fi desfășurate în cadrul unui parteneriat din care fac parte Administrația Parcului Național Munții Rodnei (Rezervație a Biosferei), Asociația ECO SILVIC, Colegiul Silvic Transilvania Năsăud, Asociația profesorilor de biologie Bistrița-Năsăud, Primăria Lunca Ilvei şi Primăria Maieru.
Peste 25 panouri informative (panoramice, tip fântână, cu ferestre rotative, pe picior) vor fi amplasate pe un traseu tematic intitulat „Capra neagră cu trei iezi” și dedicat observării caprelor negre din Munții Rodnei. Se vor edita, de asemenea, o broșură a traseului tematic și o monografie a caprei negre ce vor fi disponibile și în format electronic.
Activități de diseminare a rezultatelor proiectului vor fi implementate atât în timpul derulării cât și după finalizarea proiectului (workshop-uri, prezentări în școli, postări pe site-uri web).
Președinte Claudiu Iușan,
Asociația ECO RODNA