Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  5 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Capra neagră cu trei iezi a ajuns în cărţi...!

08/10/2016 12:24:23  
27 de panouri informative (panoramice, tip fântână, cu ferestre rotative, pe picior) au fost amplasate pe un traseu tematic intitulat ”Capra neagră cu trei iezi” și dedicat observării caprelor negre din Munții Rodnei. Mai mult, despre nobilul animal s-a scris chiar şi o carte:

Asociația ECO RODNA în colaborare cu Administrația Parcului Național Munții Rodnei a editat și tipărit recent cartea intitulată „Monografia caprei negre din Parcul Național Munții Rodnei (Rezervație a Biosferei)” care cuprinde în cele 162 de pagini, istoricul supraviețuirii caprei negre în masivul rodnean, măsurile de conservare aplicate, tehnici și metode utilizate pentru monitorizarea speciei.

Alături de această monografie a apărut și broșura traseului tematic „Poteca caprei negre din Rezervația Biosferei Munții Rodnei”, în cadrul proiectului intitulat „Poteca caprei negre din Rezervația Biosferei Munții Rodnei” și finanțat prin Programul „Spații Verzi” – Componenta Arii Naturale Protejate, lansat de MOL România în colaborare cu Fundația pentru Parteneriat, cu un buget total în valoare de 24.995,5 lei, din care 19.995,5 lei fiind contribuția MOL România.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul unui parteneriat din care fac parte Administrația Parcului Național Munții Rodnei (Rezervație a Biosferei), Asociația ECO SILVIC, Colegiul Silvic Transilvania Năsăud, Asociația profesorilor de biologie Bistrița-Năsăud, Primăria Lunca Ilvei şi Primăria Maieru.

27 de panouri informative (panoramice, tip fântână, cu ferestre rotative, pe picior) au fost amplasate pe un traseu tematic intitulat „Capra neagră cu trei iezi” și dedicat observării caprelor negre din Munții Rodnei.

Cele două materiale vor fi disponibile în format electronic pe site-urile www.parcrodna.ro și www.ecorodna.ro și în format tipărit la sediul Administrației Parcului Național Munții Rodnei.

Coordonator proiect

Biolog dr. Claudiu Iușan,

Asociația ECO RODNA

vizualizari


loading...


MonografiaCapreiNegre.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2020 Bistrițeanul.ro