Domnişoarele sau doamnele din Bistriţa au în acest weekend şansa de a-i învinge pe băieţi într-un spectaculos joc medieval: pentru prima oară, campionatul naţional al jocului medieval de strategie Carcassone ajunge şi în oraşul nostru! Prima etapa a sezonului va avea loc duminică, 1 iulie, în cadrul Serbărilor Bistriţei Medievale.
La prima etapă a campionatului din 2012 găzduită de Bistriţa poate participa orice persoană de cetăţenie română cu vârsta minimă împlinită de 8 ani. Minorii sub 16 ani trebuie să fie însoţiţi de părinţi sau de un tutore, atât la fazele locale cât şi la cea naţională.
Fiecare jucător va juca trei partide la fazele locale, cu adversari diferiţi pentru fiecare joc. Se va juca cu jocul de bază Carcassonne, fără extensii. 25% dintre participanţii fazelor locale se pot califica la faza naţională.
La faza naţională a Campionatului va fi desemnat reprezentantul României la Campionatul Mondial de Carcassonne 2012, şi anume primul concurent din ordinea clasamentului care poate să participe la Campionatul Mondial de Carcassonne 2012 în Essen, Germania pe 21 octombrie 2012.
Cei interesaţi sunt rugaţi să trimită un e-mail la adresa bistritamedievala@gmail.com în urma căruia vor primi regulamentul complet al campionatului.
Pentru a se familiariza cu jocul, sâmbătă 30 iunie, se vor organiza partide demonstrative şi jocuri de iniţiere, în cortul medieval care va fi instalat în zona Scenei mici, de pe Pietonal.
Orasul medieval fortificat Carcassone din sudul Frantei l-a inspirat pe autorul Klaus-Jürgen Wrede al carui joc a fost votat in anul 2001 „Spiel des Jahres” (Jocul anului). Între timp „Carcassonne” a ajuns în vârful topurilor de jocuri în peste 15 ţări – acest fapt însemnând peste 3 milioane de exemplare vândute.
Cartonaşele Carcassonne dezvăluie un fascinant peisaj medieval. În acest cadru jucătorii construiesc cu ajutorul pătratelor o întreagă reţea de oraşe, străzi, pajişti şi mănăstiri. Mai mult decât atât, fiecare jucător are la dispoziţie 7 supuşi care pot fi plasaţi ca tâlhari sau cavaleri, ţărani sau călugări, în aşa fel încât să aducă cât mai multe puncte. Un cavaler orăşean aduce evident mai multe puncte decât unul de la ţară, dar să nu uităm că şi construcţia unui oraş durează mult, iar cavalerul nu valorează nimic până la terminarea construcţiei.
Serbările Bistriţei medievale 2012 sunt organizate de Primăria Municipiului Bistriţa, Centrul Cultural Municipal “George Coşbuc” şi de Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală.
Sponsori principali: Record, M.I.S. Grup şi LEONI. Mai multe informaţii: pe site-ul www.bistritamedievala.ro.