Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  20 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Călător în jurul lumii: Mihaela Ţărmure: Cine nu a vizitat Londra mergând în muzee, a mers degeaba acolo!

29/09/2013 17:07:20 Andreea BOJOR  
A vizitat Londra în mai multe rânduri, iar în 2010 a stat o săptămână în marea metropolă, rămânând impresionată de frumuseţea oraşului, respectul britanicilor şi felul în care aceştia îşi promovează tradiţiile şi istoria. Mihaela Ţărmure iubeşte arta şi frumosul şi spune că Londra este unul dintre cele mai minunate oraşe ale lumii.

Mihaela Ţărmure a fost beneficiară a unui proiect finanţat din fonduri europene, în calitate de partener al Asociaţiei ProArt&Co Londra, un vechi şi statornic partener al Fundaţiei Societatea de Concerte Bistriţa. Alături de alte 11 persoane din Bulgaria, Turcia, Ucraina şi Finlanda, a participat la un work-shop de o săptămână în capitala Marii Britanii. Vorbeşte despre Londra cu mult drag şi mult respect şi îşi aminteşte cu plăcere clipele frumoase petrecute acolo, oamenii întâlniţi şi locurile vizitate.

"Londra este un oraş extraordinar, cu oameni primitori, respectuoşi chiar în condiţiile unei imens cosmopolitism. Londonezii respectă în primul rând legea, se implică în viaţa comunitară, fac eforturi să nu-şi uite istoria. Eu am mers acolo chiar cu o săptămână înainte de alegerile pentru desemnarea primarului. În Londra primarul se alege prin votul cenzitar. Primarul nu este ales de popor, ci de cei mai de seamă reprezentanţi ai Londrei, industriaşii, bancherii şi cei care îşi aduc contribuţia la dezvotarea oraşului, în fiecare zi. Au o tradiţie extrem de frumoasă, se duc la întrunirile lor îmbrăcaţi în costume de epocă, în maşini de epocă. Aşa respectă şi păstrează tradiţia", a povestit Mihaela Ţărmure pentru Bistriţeanul.ro.

"Ceaiul de la ora 17.00, acel obicei se respectă cu sfinţenie. Ceai cu lapte şi prăjiturelele, acestea se servesc în fiecare zi la ora 17.00 de către englezii adevăraţi", mai spune Mihaela Ţărmure.

O iubitoare a artelor, pe care le şi cultivă prin activitatea în care se implică în cadru Societăţii de Concerte Bistriţa, Mihaela Ţărmure a vizitat în acea săptămână  numai  muzeele cele mai de seamă ale Londrei şi a fost impresionată de fiecare dintre ele.


Într-un jurnal de vacanţă Mihaela Ţărmure a notat câteva dintre impresiile pe care şi le-a făcut vizitând Londra.

"Foundling Museum, fondat acum 270 de ani mi-a dat o trăire unică, ce noroc că am avut o batistă...! Îmi amintesc exact  romanele lui Dickens pe care le-am citit în copilărie, toate acţiunile din roman erau reale! Să aduni copiii străzii şi să construieşti şi un spital pentru ei, în anii aceia", scrie Mihaela Ţărmure în jurnalul de vacanţă.

O altă vizită consemnată în jurnal aminteşte de marele British Museum despre care aceasta scrie “este un muzeu fantastic şi o clădire în sine extraordinară. Vechile colecţii egiptene, atâtea valori universale adunate şi păstrate cu atât de mult respect ! 5 milioane de artefacte, dintre care peste 2 milioane din aur şi argint!".

Tot în acel jurnal de vacanţă Mihaela Ţărmure a ţinut să meţioneze şi despre The Globe Theatre despre care spune „este teatrul Londrei pe care-l  asociem cu William Shakespeare. A fost construit în anul 1599 de către o companie de teatru de stradă şi a fost distrus de un incendiu în 29 iunie 1613. Cel de-al doilea Globe Theatre a fost construit în acelaşi loc în iunie 1614 şi a fost închis în 1642. O clădire modernă, numită "Shakespeare's Global" a fost deschisă în 1997".

National Portrait Gallery, un alt loc vizitat, muzeu care are cea mai mare colecţie de portrete cu personalităţi.

"Portrete care au dat formă culturii şi istoriei britanice, începând cu 1856 şi până la personalităţi contemporane, muzeul care este tot timpul în mişcare, creşte continuu", este ceea ce a consemnat în jurnalul de vacanţă.

Un alt loc vizitat şi care a impresionat-o este Victoria and Albert Museum.

„Familia regală britanică a înfiinţat şi susţine muzeul. Cuprinde obiecte de artă, diverse, de valori impresionante şi care sunt adunate pentru a fi văzute de lumea întreagă", spune Mihaela Ţărmure.

Mihaela Ţărmure îşi aminteşte cu drag despre o cină deosebită, servită la un restaurant cu specific medieval. Domniţe, cavaleri şi menestreli au avut grijă ca toţi cei care au participat la cină să se simtă bine şi să intre în atmosfera zilelor medievale. Locul se numeşte Ivory House şi în fiecare seară are loc câte un spectacol specific, cu actori de la Globe!

"Este un loc deosebit. Mâncarea se serveşte exact ca în perioada medievală, era servită din ceaun sau pe un taler, nu se folosesc tacâmuri, pâinea se rupe. Se danseză, se cântă, iar fete îmbrăcate în rochii din perioada medievală au grijă ca oaspeţii să aibă tot timpul paharele pline, să savureze atât mâncarea cât şi spectacolul. Ce atmosferă minunată! Localul era plin – în jur de 100 de persoane şi nu este de mirare când vezi cu cât profesionalism se tratează totul", a mai povestit aceasta.

Sentimentul pregnant pe care l-a avut la finalul acelei minunate săptămâni a fost acela că aparţinem şi noi românii civilizaţiei europene şi că speră că având posibilitatea să circulăm liber în Europa şi nu numai, mulţi dintre noi vom gândi şi acţiona în concordanţă cu ce se întâmplă în Europa. Mai avem o şansă!


 

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro