Sărbătorile de iarnă au gust! De prăjituri care-ți lasă gura apă! Asta și-a propus să le ofere de Sărbători clienților săi, laboratorul de prăjituri Cake Lab al doamnei Adina Retegan. Rețetele bunicii sunt nelipsite, iar produsele coapte cu suflet și migală te duc cu gândul la clipele de neuitat ale copilăriei.
Crăciunul este una dintre cele mai frumoase sărbători la români! E perioada în care familiile se adună, se împart cadouri, se colindă și se simte o atmosferă călduroasă ce lovește cu putere în frigul de afară! Mesele sunt îmbelșugate, iar bunătățile de toate felurile te îndeamnă să le guști. E momentul în care gospodinele pregătesc de zor bucate alese, de la sărmăluțele răsucite în foi de viță, fripturile aromate și salatele asortate, până la nelipsiții cozonaci și prăjituri coapte la cuptor, asortate sezonului de iarnă.
Dar oare mai au femeile timpul necesar de stat ore în șir în bucătărie?! Dacă ne gândim la gospodinele de la țară, cu siguranță am spune da. Dacă însă ne uităm la orașe, unde mama se împarte cu greu între muncă, casă, copii și soț, parcă timpul nu mai pare atât de darnic. Așa vine și soluția de moment de a apela la cofetăriile specializate. Și har Domnului, avem de unde alege!
Anul acesta, pe piața bistrițeană a apărut și laboratorul de prăjituri de casă Cake Lab, al doamnei Adina Retegan, care păstrează și redă rețete de prăjituri ca la mama acasă, cu ingrediente 100% naturale. Încă de la început, acest laborator s-a axat pe comenzi preluate cu 24 de ore înainte de eveniment. Produsele care se regăsesc la Cake Lab sunt în mare parte după rețete binecunoscute de gospodinele de pretutindeni: Regina Maria – prăjitura cu nucă și ciocolată, Miți – cu blat cu nucă, cremă fină de cafea și krantz, Prăjitura Minune – cu foi de miere și cremă fină de nucă, Tiramisu – cu cognac, cafea și mascarpone, Doboș Caramel sau Prăjitura cu stafide.
Lista este însă mult mai vastă și include în această perioadă și prăjituri specifice sezonului de iarnă: Albă ca Zăpada – prăjitură cu cremă de lămâie, Buturugă cu ciocolată – cu blat cu migdale, cremă și glazură de ciocolată, Macarons – meringue cu migdale și cremă de căpșuni, ciocolată, caramel sau lămâie. Laboratorul Cake Lab mai produce și cunoscuta Baclava cu nucă sau sărățelele cu cașcaval cu sau fără chimen care se mai fac și astăzi în unele gospodării.
Toate aceste minunății sunt făcute de o singură femeie, Adina Retegan, care a avut dorința de duce rețetele tradiționale din copilărie în casele altora. Așa s-a născut Cake Lab, laboratorul de prăjituri situat pe strada Valeria Peter Predescu din Bistrița, care preia comenzi în această perioadă pentru Sărbătorile de Iarnă. Prăjiturile pot fi comandate atât la caserolă cât și la tavă, în funcție de preferințele clienților și pot fi ”gustate” și cu ochii direct pe site-ul laboratorului http://www.prajituribistrita.ro