Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  31 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Cabinetul stomatologic din valiză – „minunea” din China cu care dentiștii vor trata copiii cu autism și persoanele țintuite la pat

28/02/2018 10:32:10 Bianca SARA  
Colegiul Medicilor Dentiști, sprijiniți de Rotary și Clubul Lion, a achiziționat un unit dentar mobil, cu ajutorul căruia vor putea oferi îngrijiri stomatologice oriunde. Cei care vor beneficia de aceste servicii, în mod gratuit, vor fi persoanele cu dizabilități și copiii cu autism.

Colegiul Medicilor Dentiști va achiziționa un unit dentar mobil, adus tocmai din China. Acesta va fi folosit pentru intervenții stomatologice în alte locuri decât cabinetele specializate.

Practic aparatura existentă într-un cabinet stomatologic este „înghesuită” într-o servietă, care permite intervenții de urgență. Aparatul, care, se pare, nu a mai fost folosit în România, va fi utilizat pentru intervenții la copiii cu autism și dizabilități. Acesta a costat 2.500 de euro, iar suma a fost aproape în totalitate strânsă deja. 

Unitul dentar mobil va fi dus în sălile de operații unde vor fi anesteziați copiii și li se vor face lucrările stomatologice necesare. Mai multe despre intervențiile stomatologice care se vor face în viitorul apropiat la Bistrița puteți citi AICI.

Același „cabinet stomatologic mobil” va fi folosit și pentru tratarea persoanelor țintuite la pat, care nu se pot deplasa. Echipele de dentiști se vor deplasa în județ și vor ajuta persoanele cu probleme serioase de sănătate care nu pot ajunge la ei.

Serviciile stomatologice vor fi gratuite. Dentiștii care și-au oferit serviciile gratuit vor asigura și materialele necesare intervențiilor. Până acum au fost formate 3 echipe de medici dentiști, a câte trei stomatologi fiecare.

„Este ca o valiză, iar acolo avem de toate. Avem și un compresor mic și un recipient pentru aspirație, cu apă, avem apă pentru turbină. Se poate face orice intervenție din câte am înțeles, noi încă nu l-am testat, nici nu s-a lucrat cu acest aparat la noi în țară. Este vorba despre intervenții, nu proteze sau altele, ci intervenții de urgență”, a explicat președintele Colegiului Medicilor Dentiști, Marius Pop.

Aparatul va ajunge la Bistrița în lunile următoare.

Foto: poka.ro

2334 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro