Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  44 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



BUDEȘTI: A urcat la volan fără permis, a făcut accident și a abandonat mașina!

04/12/2017 12:51:25  
O mașină avariată a fost găsită de polițiști pe raza localității Budești. Un tânăr a lăsat-o acolo după ce a bușit-o, chiar dacă nu deține permis de conducere.

La data de 1 decembrie a.c., pe raza localităţii Budeşti, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au identificat un autoturism cu numere de circulaţie provizorie, abandonat şi care prezenta avarii. 

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că la data de 29 noiembrie a.c., autoturismul în cauză ar fi fost condus de către un tânăr de 23 de ani, din Budeşti.

 

De asemenea, s-a constatat faptul că tânărul în cauză nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autorurismul avea numerele de circulaţie expirate.

 

Poliţiştii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

 

***

 

În perioada 30 noiembrie-03 decembrie a.c., pentru siguranța cetățenilor, peste 500 de poliţişti bistrițeni au acţionat în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale, pentru evitarea evenimentelor nedorite, fluidizarea traficului şi pentru diminuarea riscului rutier.

Poliţiştii au intervenit la 150 de evenimente, dintre care 136 sesizate prin Apelul Unic de Urgență 112 și au prins în flagrant delict 10 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni. 

În urma activităților desfășurate, în această perioadă au fost descoperite 42 de infracţiuni, dintre care 16 contra persoanei, 9 contra patrimoniului, 5 la regimul siguranței rutiere, 3 de natură economică și 9 de altă natură.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 592 de sancţiuni, cele mai multe fiind la regimul rutier și pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, precum și privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare totală de peste 267.000 de lei. 

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 402 sancţiuni contravenţionale, 117 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 2 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune și 283 pentru alte nereguli.

Totodată, poliţiştii au retras 9 certificate de înmatriculare şi au reţinut 36 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Dintre acestea 4 au fost reținute pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 14 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

 

***

Material lemnos în valoare de 2.205 lei, confiscat de polițiști.

 

În perioada 01-02 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, pe raza județului.

 

În urma activităților întreprinse, polițiștii au constatat și aplicat 5 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 conform Legii 171/2010 și 2 conform OUG 195/2002, în valoare totală de 21.000 lei.

 

De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 5,048 mc de material lemnos, în valoare de aproximativ 2.205 lei, transportat fără documente legale de proveniență. Totodată a fost confiscat un autovehicul folosit la săvârșirea uneia dintre contravențiile silvice.

 

***

 

Poliţiştii Secţiei 5 au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii.

 

La data de 30 noiembrie a.c., pe raza localităţii Reteag, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Petru-Rareş l-au depistat pe un bărbat, de 33 ani, împotriva căruia Judecătoria Beclean a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta este condamnat la 8 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

 

Cel în cauză a fost depus în Penitenciarul Bistriţa.

 

***

 

3 dosare penale pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală.

 

La data de 1 decembrie a.c., în localitatea Maieru, poliţiştii l-au depistat în trafic pe un bărbat de 58 de ani din Maieru, în timp ce conducea o autoutilitară, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

 

De asemenea, la data de 3 decembrie a.c., în municipiul Bistriţa, poliţiştii au depistat în trafic doi bărbaţi de 34 de ani, respectiv 43 de ani, ambii din Bistriţa, în timp ce conduceau autoturisme.

 

Cei trei au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost pozitive și li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a  alcoolemiilor.

 

Poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

IPJ BN

 

 

4476 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro