S-a dat startul la înscrieri pentru concursul “Vânătoare la ceaun”! Ajunsă la ediţia a VI-a, competiţia de gătit va avea loc şi în acest an tot la Figa şi va fi cuprinsă în cadrul manifestărilor organizate de Zilele Becleanului.
Tocăniţe, cârnăciori, salam, slăninuţă, jumeri sau alte bunătăţi făcute cu carne de vânat sunt doar câteva dintre bucatele cu care concurenţii ce participă la “Vânătoare la ceaun” încearcă an de an să cucerească juriul. Competiţia adună bucătari şi vânători din toată ţara, şi fiecare concurent înceacă să aducă pe masă tot ce e mai bun, folosind reţete deosebite şi ingredientele cele mai bune.
Startul la înscrierile pentru concursul “Vânătoare la ceaun” s-a dat deja, iar cei care doresc să-şi arate măestria în arta bucătăriei trebuie să sune la numerele de telefon 0745.255.093 şi 0785.079.059.
Tot la festivalul de la Figa va avea loc şi un concurs pentru vânători se va desfăşura şi tradiţionalul concurs Muget de cerb, competiţie de provocare a taurului de cerb aflat în perioada de împerechere, din mijloace tradiţional vânătoreşti.
Organizatorii anunţă că şi în acest vor fi prezentate două rase de câini de vânătoare, Tekelul cu păr sârmos şi copoiul arelenesc.
Atât pentru concursul Muget de cerb, cât şi pentru prezentarea câinilor folosiţi pentru vânătoare înscrierile se pot face la numerele de telefon disponibile şi pentru concursul de gătit.
Ediţia de anul trecut a adunat bucătari şi vânători din Bistriţa-Năsăud, Harghita, Cluj, Maramureş, Suceava, Sibiu şi Alba. Organizatorii vor ca prin intermediul acestor competiţii şi prezentări să promoveze cultura vânătorească.