Poeta si jurnalista Ana Dragu, coordonatoarea Centrului de autism si referinta in autism "Micul Print", recunoaste ca "orice drob ma depaseste (in afara celui de sare:)" astfel incat de Pasti, Ana Dragu face bors de miel dupa o reteta invatata de la bunica ei.
“Mi-e dor de bunica mea tot timpul si mai ales de sarbatori incerc sa fac ceva care sa-mi aminteasca de ea. Sa-mi aminteasca de copilarie, cand stateam cu totii in jurul mesei si pe masa nu exista nici un fel de mancare cumparata de-a gata de la supermarket. Cand ciorba nu era plina de vegeta si legume pre-congelate. Cand carnea de pui nu era plina de steroizi, sunca era sunca nu urme de muschi injectat cu saramura si E-uri cancerigene...” , ne marturiseste Ana Dragu, care isi doreste ca si copiii ei sa manance la fel de gustos si de sanatos.
Ingredientele necesare borsului sunt carnea de miel, morcovi, pastarnac, telina, patrunjel radacina, 2 oua, smantana, bors, stevie, loboda, leurda, orez, condimente, verdeata (patrunjel si leustean) si, in plus, chef de gatit si pofta de mancare.
„Asadar, se ia carnea de miel cu os si se pune la fiert cu sare. Separat, calesc ceapa si legumele taiate fin: morcov, telina, pastarnac, patrunjel radacina. Plus boia. Dupa ce carnea fierbe putin, iau spuma formata si adaug legumele calite in apa. Pun o canita de orez. Dupa ce totul e fiert bine si copiii incep sa dea tarcoale, adaug loboda, stevia si leurda tocate. Apoi torn bors (cat am chef, eu pun putin). Adaug albus de ou pentru zdrente. Mai fierb cateva minute. Intr-o farfurie amestec smantana cu galbenus de ou. Iau oala de pe foc si pun amestecul in ea (sa nu se branzeasca). Si la sfarsit pun neaparat o mana de leustean si de patrunjel. Nu am timpi de executie, nici cantitati pentru ca eu gust mereu si stau cu ochii pe oala. Pun din toate cat sa fie oala plina si ciorba deasa, dar la sfarsit iese un bors excelent!”, spune Ana Dragu.