Reclama e succesul oricărei afaceri, iar acest lucru îl ştie şi o comerciantă din Piaţa Decebal care face borş cu apă din Cuşma. Femeia şi-a scris pe etichetele pe care a pus preţurile că borşul este făcut cu apă de la Cuşma tocmai pentru a-şi ademenii clienţii tentaţi că bunătatea e pregătită cu apă de la munte.
O ciobră acrită cu borş este foarte bună şi sănătoasă – asta spune femeia care pregăteşte borş cu apă din Cuşma. Comercianta vine zilnic la piaţă, în afară de zilele de duminică, şi vinde murături, fasole, făină de mălai, păsat şi borş. Este mândră de toate produsele sale şi spune că totul este făcut cu cu mult drag şi doar cu bucate din producţia proprie.
Despre borşul pe care îl pregăteşte femeia spune că a învăţat reţeta de la mama sa şi că de o viaţă face borş. Foloseşte apă de la munte şi este convincă că acesta este unul dintre ingredientele care îl fac atât de bun.
“La mine în familie se consumă foarte mult borş. Îl folosesc la ciorbe şi noi îl bem chiar şi în loc de suc. E sănătos, e bun pentru stomac, pentru ficat, ajută la respiraţie”, ne-a spus femeia.
Secretul borşului nu îl va divulga niciodată însă spune că trebuie multă dragoste pentru a fi gustos.
“Nu am învăţat pe nimeni cum se prepară acest borş, secretul nu am ă îl spun dar pregătesc cu drag pentru toţi cei care vor. E bun pentru ciorba de salată, pentru cea de peşte, pentru ciorba de cartofi, bun pentru multe mâncăruri cărora le dă un gust deosebit”, mai spune femeia.