Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  163 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Borcutul de la Parva, un izvor cu potențial!

21/11/2012 11:49:47 Iulia STUPINEAN  
Avem resurse, să ne folosim de ele! Este crezul administrației locale din comuna Parva care și-a propus să amenajeze zona din apropierea izvorului de apă minerală cunoscut sub numele de Borcut. Investiția va determina implicit și creșterea numărului de turiști în zonă.

În comuna Parva din județul Bistrița – Năsăud, la aproximativ 50 de metri de șosea, se află un izvor de apă minerală pe care localnicii de aici îl denumesc Borcut.

Apa este plăcută la gust iar oamenii din zonă o folosesc în mod obișnuit pentru băut. Această apă a fost comercializată în perioada interbelică în cantități mari, prin îmbuteliere și export în SUA, Franța, Italia și Norvegia. Analizele compoziţionale arată că apa minerală de Parva este bicarbonată, calcică, clorurată, magneziană, carbogazoasă, cu o mineralizare de 7.502,4 mg/l.

În această apă minerală se remarcă şi prezenţa bromului – 2,5 mg/kg şi o radioactivitate de 8,4 U.M./l. Apa de aici este recomandată în afecţiunile gastrointestinale precum colite cronice, gastrite acide, boala ulceroasă, stomac rezecat, dispepsii intestinale prin fermentaţie, dar și în afecțiunile hepatobiliare precum insuficienţă hepatică, hepatită cronică sau sechele după hepatita epidemică, în stările de alergie.

Ținând cont de această comoară care există la Parva, noua administrație locală de aici a decis că este timpul să valorifice zona izvorului de apă minerală.

Astfel, în această perioadă a fost întocmită documentația pentru un proiect în valoare de 42.000 de euro, ce prevede amenajarea unui parc în zona Izvorului Borcut. Proiectul a fost depus Măsura 3.2. - Sprijinirea acţiunilor de recreere şi cu caracter sportiv, prin intermediul Grupului de Acțiune Locală (GAL) Țara Năsăudului.

“Ne dorim să facem din această zonă un loc special de recreere pentru turiști, precum și pentru cei care vin să viziteze Mănăstirea Parva. Practic, această investiție va duce la creșterea potențialului turistic în zona noastră. Dacă totul decurge bine, sperăm ca lucrările să înceapă anul viitor și să fie finalizate în maxim șase luni”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Parva, Ioan Strugari.

Amintim faptul că Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Năsăudului s-a format ca răspuns la necesitățile unei zone cu potențial de dezvoltare ridicat însă nepus în valoare până în acest moment la nivel de microregiune.

Situată în județul Bistrița - Năsăud, în zona de nord-est a Transilvaniei, această microregiune cuprinde comunele Romuli, Telciu, Coșbuc pe Valea Sălăuței, Rebra și Parva pe Valea Rebrei, comunele Salva, Nimigea, Rebrișoara și Feldru pe Valea Someșului Mare, la care se adaugă și comuna Dumitra.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro