Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  38 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



BOMBĂ în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa! DSP recunoaşte 78 de infecţii cu Clostridium difficile în 2015!

13/05/2016 13:22:44 Ana ȘTEFĂNEL  
Bistriţeanul.ro a formulat o serie de cereri redactate în baza legii 544/2001 către Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud în timpul acestei săptămâni. În mod surprinzător, ieri erau cinci cazuri de infecţii nosocomiale raportate în anul 2015, iar astăzi nu mai puţin de 78(!!!) de infecţii cu Clostridium Difficile, toate în Bistriţa:

Seria de informaţii contradictorii din partea DSP BN continuă şi astăzi. Din informaţii oficiale, adică site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, am aflat că în raportul anului 2015 legat de infecţiile nosocomiale apar doar cinci. Această cifră a „întărit-o" chiar DSP BN în momentul în care a răspuns la întrebarea noastră: „Câte infecţii nosocomiale au fost raportate în ultimii cinci ani de către spitalele din judeţul Bistriţa-Năsăud?".

Răspunsul a venit prompt: 2011 - 4 cazuri, 2012 - 0 cazuri , 2013 - 2 cazuri, 2014 - 14 cazuri, 2015 - 5 cazuri.

Se pare că de ieri, de când am primit acest răspuns la întrebările formulate, DSP BN a scos din sertar nu mai puţin de 78 de infecţii cu Clostridium Difficile în anul 2015. „Întrucât singura secţie de boli infecţioase din judeţ se află la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, toate cazurile au fost internate şi raportate de această secţie", conform răspunsului DSP. 

Noi ce să mai înţelegem de aici?! Sunt raportate, dar nu sunt în raport? Cum vine asta? Ca să fim siguri, cu câteva zile înainte am cerut şi alte rapoarte, poate mai sunt şi altele în afară de cel de pe site-ul DSP BN  . Răspunsul a fost la fel prompt şi de clar: „Raportul de activitate al Direcţiei de Sănătate Publică cuprinde infecţiile nosocomiale raportate de către spitalele din judeţ la Compartimentului supraveghere epidemiologică şi control boli transmisibile, însoţite de Fişa cazului de infecţie nosocomială. Nu există un alt fel de raport".

Să recapitulăm: DSP BN consemnează în anul 2015 cinci infecţii nosocomiale. În răspunsul formulat către redacţia Bistriţeanul.ro cu privire la solicitarea noastră vă rog să trimiteţi şi alte rapoarte legate de infecţiile nosocomiale de pe anul 2015, dacă există, care nu apar pe site-ul DSP" a venit o altă informaţie clară, negru pe alb, că nu există alte rapoarte, deci niciun alt tip de consemnări.

Atunci, de unde acest număr, 78 de enterocolite generate de infecţii cu Clostridium Difficile doar în anul 2015 care ne este comunicat astăzi de către Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud?! Cireaşa de pe tort, avem şi „soluţia" pe care o oferă DSP BN pentru vindecarea unui pacient infectat cu Clostridium Difficile: „În cazul infecţiilor cu Clostridium difficile s-a recomandat utilizarea raţională a antibioticelor, aceasta fiind cauza care a dus la apariţia enterocolitei".  

Pe lângă aceste enterocolite semnalate (doar) astăzi de către DSP BN amintim şi de un caz de deces din cauza unei infecţii intraspitaliceşti cu Clostridium Difficile pe care l-am prezentat ieri pe larg. Şi, probabil, vor mai urma. 

Aceste 78 de enterocolite nu sunt neapărat din cauza infecţiilor nosocomiale, asta pentru că Clostridium difficile poate să aibă şi altă origine, comunitară sau nedeterminată. Totuşi, conform raportului DSP BN pe 2015 doar 5 dintre aceste 78 au fost consemnate ca fiind infecţii intraspitaliceşti. Interesant ar fi de aflat câte dintre aceste 78 de infecţii cu Clostridium Difficile au fost investigate de către DSP BN care informează că intervine la focare.

Avem suspiciunea că cele 78 de cazuri au fost tratate cu superficialitate, cât timp reporterii Bistriţeanul.ro au găsit cel puţin un caz sfârşit cu deces care se poate încadra la infecţii nosocomiale, ba chiar mai mult, infecţie nosocomială digestivă. Deşi s-a întâmplat în anul 2015, în raportul DSP din acelaşi an nu există nicio infecţie nosocomială digestivă. Avem un număr total de 78 de bolnavi şi rămâne întrebarea dacă n-am fi putut avea 25 dacă s-ar fi luat măsurile potrivite din timp.

7973 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro