Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  43 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Bomba cu iaurt! Elodia prim-ministru!

10/03/2012 20:55:42 Ana DRAGU  
Ce oameni rai comenteaza pe site-uri si ce ziaristi uraciosi si rau-intentionati scriu despre binefacatorii nostri-cei care ne bombardeaza copiii cu iaurt inca de la cresa! Ce stiri malitioase despre investigatorii-sefi ai tarii a caror audienta este fidela sloganului "pentru pace si popor noi luptam in dormitor".

Nu-si dau seama oare ca Dan Diaconescu nu isi face campanie electorala, ci o cauta pe Elodia in toate judetele patriei sa o puna prim ministru cand va ajunge presedinte? De unde atata rautate? Cand tot ce vor bietii oameni sunt locuri de munca in loc de partii, reality-show-uri cu clarvazatoare si cefe late lipite pe autobuze, manjind cuvantul "prietenie"...

Mai in gluma, mai in serios, cred ca nimic nu ma sperie mai mult decat faptul ca exista in oras 600 de oameni care l-au asteptat pe DDd ca sa-i planga pe umar. 600 de oameni care cred ca tara ar fi mai bine guvernata de OTV. Pe de alta parte, cineva mi-a marturisit recent: „nu sunt chiar nimeni in orasul asta, cunosc si eu oameni, am chiar lucrat chiar si la magazinul domnului Ungur”. Asa ca din ce in ce mai putine lucruri ma mira si din ce in ce mai multe ma sperie.

Rolul „cavalerului pe cal alb” care salveaza natiunea, judetul, satul, cartierul e din ce in ce mai des jucat in Romania de analfabeti pentru care lucreaza specialisti in manipulare destepti. Daca mai adaugi si faptul ca oamenii o duc atat de greu incat confunda arivismul cu mecenatul (si nici macar nu stiu ce inseamna cuvintele astea), lucrurile incep sa se lege. Iar romanii ajung sa aiba nevoie sa fie salvati de ei insisi. Pentru asta, responsabile sunt si clasele succesive de politicieni care au dezamagit. Dar pana sa dezamageasca au ajuns la ciolan si l-au dezosat. Cum? Simplu, aplicandu-l pe Chomsky si cele zece legi ale manipularii. Cum sa lupti cand esti manipulat? In primul rand trebuie sa recunosti manipularea, ca sa stii de ce trebuie sa te feresti. Iata ce pare a fi un extras din cartea de munca a oricarui politician care se respecta:

1. Sa distragi permanent atentia de la problemele sociale reale, indreptand-o catre subiecte minore, dar cu mare impact emotional. Poporul trebuie sa aiba mereu mintea ocupata cu altceva decat cu problemele lui adevarate.

2. Sa creezi probleme grave, care angajeaza masiv opinia publica si tot tu sa vii cu solutii. Un exemplu: sa favorizezi violenta urbana si apoi sa vii tot tu cu guvernarea providentiala care salveaza natiunea in temeiul legilor represive cerute de popor, cu pretul limitarii libertatilor democratice.

3. Sa aplici toate masurile dure treptat. Ceea ce ar duce la miscari populare, daca se aplica intr-un singur pachet, devine dintr-odata suportabil daca e livrat in portii anuale, conform unui program anuntat.

4. Sa obtii acordul de moment al poporului pentru masuri economice dure din viitor. Omul se obisnuieste cu ideea si inghite tot, daca e prevenit si amanat.

5. Sa te adresezi oamenilor ca si cum ar avea cu totii o gandire infantila. In felul acesta, indrepti multimile spre un tip de gandire care nu face legatura dintre cauze si efecte.

6. Sa faci tot timpul apel la sentimente si la reactii glandulare, nu la ratiune. Sa incurajezi reactiile emotionale, pentru ca sunt cel mai usor de manevrat.

7. Sa tii poporul in ignoranta si in satisfactii ieftine, dar multe. Un sistem de invatamant corupt si nefunctional este instrumentul ideal de a tampi lumea si a o controla.

8. Sa incurajezi financiar acele mijloace de comunicare in masa care indobitocesc publicul si il tin legat de emisiuni si seriale vulgare, ce trag inteligenta in jos.

9. Sa stimulezi sentimentul individual de culpa, de fatalitate, de neputinta. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin turma si sunt usor de controlat.

10. Sa apelezi la toate cuceririle stiintelor pentru a cunoaste punctele slabe din psihologia individului si a multimilor. In acelasi timp, sa discreditezi aceste cunostinte prin mass-media, astfel ca poporul sa nu creada in mijloacele si strategiile statale de manipulare.

Va suna familiar? Atunci, feriti-va din calea campaniei electorale! Am auzit ca bietii oameni au plans la intalnirea cu DDd si l-au rugat sa-i dea la OTV si sa-i salveze.

5795 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro