La începutul acestui an firma Cipt Partener a rămas fără contractul pentru construcţia blocurilor ANL în Subcetate. Firma a câştigat în urmă cu câţiva ani licitaţia pentru construirea a trei blocuri ANL însă, a intrat în insolvenţă şi nu a mai putut continua lucrările. Clădirile se degradează pe zi ce trece şi sunt furate bucată cu bucată.
La începtul acestui an primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, anunţa că Cipt Partener a rămas fără contractul de amenajare a locuinţelor ANL din Subcetate. Agenţia Naţională a Locuinţelor a reziliat contractul cu firma Cipt Partener care trebuia să construiască trei blocuri de locuinţe pentru tinerii din Bistria.
Lucrările, începute de mai bine de cinci ani, vizau amenajarea a trei blocuri cu locuinţe pentru tineri. Toate trei au fost începute însă Cipt Partener nu a reuşit să finalizeze niciunul. Până la rezilierea contractului zona era îngrădită şi păzită de firmă iar locatarii nu avea acces în şantier din cauza panourilor de protecţie care împrejmuiau zona.
După ce contractul a fost reziliat, Cipt Partener a demontat toate panourile metalice din zonă şi blocurile au rămas abandonate...
Cum nu mai există nimeni să le păzească o parte din locatarii blocurilor sociale au început să fure tot ce se poate. Aceştia au fost surprinşi cu panouri metalice în spate, intrând în scara blocului.
„Se fură întruna... Se fură fierul beton, se fură stâlpii metalici puşi pentru susţinerea plăcilor dintre etaje deoarece firma nu i-a demontat când a plecat... Tot ce se poate se fură, cum dă noaptea... Nu mi se pare normal aşa ceva. Până la urmă şi blocurile acestea se fac din banii noştrii, nu e posibil să fie abandonate fără pază ?! Să nu îi mai pese nimănui de ele” povesteşte revoltat un locatar din zonă.
Pentru construcţia acestor blocuri au fost alocaţi peste 100.000 de lei, bani cu care acestea trebuiau finalizate până în 2011. Banii au venit de la Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Agenţia Naţională a Locuinţelor iar apartamentele erau promise tinerilor care lucrează la armată.
Primăria Bistriţa a pus la dispoziţie terenul şi, după ce locuinţele erau finalizate, intrau în proprietatea municipalităţii.
Deocamdată blocurile abandonate ţin de Agenţia Naţională a Locuinţelor care ar trebui să asigure şi paza şantierului până la organizarea unei noi licitaţii pentru găsirea unei alte firme care să continue şi să finalizeze lucrările.